Ιωάννινα: Εθελοντές στην Βιβλιοθήκη Νεγάδων | Epirus World

Ιωάννινα: Εθελοντές στην Βιβλιοθήκη Νεγάδων

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγορίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεγάδων, υλοποίησε με επιτυχία για τρίτη χρονιά, εθελοντική δράση που αφορούσε την καταγραφή και ταξινόμηση ενός τμήματος των βιβλίων της Βιβλιοθήκης των Νεγάδων του Δήμου Ζαγορίου.

Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο της Τσολακείου Σχολής και περιλαμβάνει περίπου 1.000 βιβλία του γνωστού ζαγορίσιου λόγιου Μάνθου Οικονόμου και των γιων του Κώστα και Γιώργου, τα οποία έγιναν δωρεά το 2012 από τους απογόνους τους στο Δήμο Ζαγορίου, ενώ κατά καιρούς εμπλουτίστηκε από δωρεές της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, του Συλλόγου Αποφοίτων Βελλάς, του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή και διαφόρων ιδιωτών.

Η εργασία των τριών εθελοντών, ενός αποφοίτου και δύο φοιτητών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, αφορούσε στον απεγκιβωτισμό των βιβλίων, που βρισκόταν αποθηκευμένα σε δωμάτιο της Τσολακείου Σχολής, στην τοποθέτησή τους σε άδειες μεταλλικές βιβλιοθήκες, στην εγγραφή αριθμού εισαγωγής σε κάθε τόμο και παράλληλα στην καταγραφή τους σε αρχείο Excel.

Η εθελοντική δράση εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης και έχει σκοπό την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιηθεί μια συνολική καταγραφή - ταξινόμηση και καταλογογράφηση σε ειδικό βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα των βιβλίων όλων των Βιβλιοθηκών της προστατευόμενης περιοχής για να είναι πλέον διαθέσιμα και εύκολα προσβάσιμα στους ερευνητές και γενικά στο βιβλιοφιλικό κοινό.

Ο Φορέας Διαχείρισης, ευχαριστεί θερμά για την άριστη συνεργασία, πρωτίστως τους εθελοντές Ζαμπακόλα Χρήστο, Μαρία Μαντέλλου και Γιάννη Πανόπουλο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεγάδων και τον Δήμο Ζαγορίου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου