Εργατικό ατύχημα σε μονάδα της Πρέβεζας.. Από το μεροκάματο στο νοσοκομείο | Epirus World

Εργατικό ατύχημα σε μονάδα της Πρέβεζας.. Από το μεροκάματο στο νοσοκομείο

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Πρέβεζας. Σύμφωνα με αυτή, από εργοστάσιο που λειτουργεί στην περιοχή κατέληξαν στο Νοσοκομείο αρκετοί εργαζόμενοι. Οι ψεκασμοί που έγιναν σε πτέρυγες της μονάδας για την καταπολέμηση των μικροβίων, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την ασφάλεια του προσωπικού, είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 10 εργαζόμενες να πάθουν δηλητηρίαση, πολλές εργαζόμενες να αισθανθούν αδιαθεσία, άλλοι εργαζόμενοι να μεταβούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό, άλλοι να λιποθυμήσουν εντός του εργοστασίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου πρόκειται για την μονάδα FOPPEN που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ψαριών.

"Για μια ακόμα φορά αναδεικνύετε ότι η ζωή των εργαζομένων δεν έχει καμιά αξία μπροστά στο κέρδος των επιχειρήσεων, τα μέσα και μέτρα προστασίας τους στους τόπους δουλειάς αποτελούν επιπλέον κόστος για την εργοδοσία και πατώντας στο ανύπαρκτο υποτυπώδες νομικό πλαίσιο, και στις τεράστιες ελλείψεις των ελεκτικών οργανισμών , που έχουν φτιάξει όλες οι κυβερνήσεις για να υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για κερδοφορία και αυτά τα υποτυπώδη μέτρα δεν εφαρμόζονται", τονίζεται στην ανακοίνωση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου