"Μαυρίζουν" οι δρόμοι στο Δήμο Άρτας

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων η ασφαλτόστρωση οδού μέσα στον οικισμό των Κιρκιζατών. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο καθημερινότητας που ολοκληρώνεται και το οποίο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής που καθημερινά χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ζέρβα.

Το έργο εντάσσεται σε μια συνολική εργολαβία που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης και τοπικών κοινοτήτων, που είναι σε εξέλιξη και έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ (από τη ΣΑΤΑ). Με τις εργασίες αυτές ικανοποιούνται σχετικά αιτήματα συμπολιτών, τα οποία κατατέθηκαν στις συνεχείς συναντήσεις που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή στις τοπικές κοινότητες και με την ολοκλήρωσή του έργου θα βελτιωθούν σημαντικά οι υποδομές, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς.

Μεταξύ άλλων, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, εκτελούνται, αλλά και προγραμματίζονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευών και επισκευών πεζοδρομίων, κατασκευές αυλάκων για την απομάκρυνση ομβρίων κ.α. στις εξής περιοχές (εκτός της παραπάνω):

Στην οδό Παπάγου,
Σε τμήμα των οδών Μπιζανίου και Πατριάρχου Γρηγορίου,
Σε τμήμα των οδών Ζήνωνος και Πρωταγόρου, 
Στη συμβολή των οδών Αγνάντων και Αγίας Σοφίας,
Στη συμβολή των οδών Θεοδωριάνων-Στρατώνων (Α. Βελουχιώτη-Γεννηματά),
Σε δρόμο εντός οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Ράχης,
Στην Τοπική Κοινότητα Κωστακιών (από την κεντρική Εκκλησία έως το Πνευματικό Κέντρο Κωστακιών) και
Στην Τοπική Κοινότητα Αμπελίων (άνοδος προς Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής).

Συντήρηση-αντικατάσταση ρουφραχτών για την εξυπηρέτηση αγροκαλλιεργειών στον κάμπο της Άρτας

Υλοποιήθηκε ένα ακόμη έργο που αφορά τη συντήρηση-αντικατάσταση των θυροφραγμάτων (ρουφράχτες) σε συγκεκριμένες θέσεις στο δίκτυο άρδευσης του Δήμου Αρταίων. Επίσης, κατασκευάστηκαν, όπου χρειάστηκε, τοιχία στήριξης των παραπάνω θυροφραγμάτων. Καθένας εκ των μελετώμενων ρουφραχτών εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών παρακείμενων αγροκαλλιεργειών.

Συγκεκριμένα συντηρήθηκαν και αντικαταστάθηκαν ρουφράχτες σε περιοχές στη Γραμμενίτσα, στη Βλαχέρνα, στο Γρίμποβο, στα Ρόκκα και στην Καμπή. Ο προϋπολογισμός ανήλθε σε 6.000 ευρώ και το έργο χρηματοδοτήθηκε από δημοτικά έσοδα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου