Γιατί αποκαλείται διπλοχέστης και μήνας των φτωχών ο Αύγουστος | Epirus World

Γιατί αποκαλείται διπλοχέστης και μήνας των φτωχών ο Αύγουστος

Ο Αύγουστος στις μέρες μας είναι ταυτισμένος με τις καλοκαιρινές διακοπές μας και αποτελεί συνήθως την πιο ευχάριστη και πολυαναμενόμενη περίοδο του χρόνου.

Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Σε πολλούς πολιτισμούς και παραδόσεις συναντά κανείς αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τον μήνα αυτό, ενώ σε κάποιους θεωρείται ως η χειρότερη περίοδος του έτους.

Η μεγάλη αφθονία των καρπών και των φρούτων και η συχνή κατανάλωσή τους (κυρίως σύκων και σταφυλιών) που αναπόφευκτα οδηγούσε συχνότερα  τους ανθρώπους (τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα) στην τουαλέτα, έδωσε στον Αύγουστο και το όνομα διπλοχέστης. Χοντροκομμένο το παρατσούκλι θα πει κάνεις, αλλά οι παλιοί δεν καταλάβαιναν από αυτά και πολύ.

Λεγόταν όμως και μήνας των φτωχών, επειδή τα φρούτα αφθονούσαν και πολλές φορές περίσσευαν απούλητα στην κεντρική αγορά, οπότε τα μοίραζαν στους φτωχούς.

E-Daily.gr 
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου