Τα πυροσβεστικά της Ηπείρου έγιναν… περιπολικά ανά την Ελλάδα! Οργισμένη επιστολή προς τους βουλευτές | Epirus World

Τα πυροσβεστικά της Ηπείρου έγιναν… περιπολικά ανά την Ελλάδα! Οργισμένη επιστολή προς τους βουλευτές

Για μία ακόμη φορά, η πολλοστή το τελευταίο διάστημα, πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ήπειρο, κινητοποιούνται και τα ξημερώματα αναχώρησαν προκειμένου να παρέχουν προληπτική πυρασφάλεια στην Αττική, την Κόρινθο και την Πάτρα!!! Από την Ήπειρο έφυγαν οκτώ οχήματα και 32 πυροσβέστες, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των υπηρεσιών. Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όμως οι διοικούντες συνεχίζουν την ίδια πρακτική.

Η μετακίνηση που έγινε ξημερώματα Κυριακής, προκαλεί την έντονη αντίδραση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου, η οποία απευθύνει ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές και των τεσσάρων νομών, ζητώντας τους να σταματήσουν να παίζουν την… τυφλόμυγα!
«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα η Πελοπόννησος είναι και η Ήπειρος», τονίζουν και υπογραμμίζουν ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, όπως είναι αυξημένη η κίνηση στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα αεροδρόμια, υπάρχει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων όπου καλούνται να συνδράμουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ένα τεράστιο δασικό και δύσβατο δασικό ανάγλυφο αλλά και τρία αισθητικά δάση δίπλα σε αστικούς ιστούς.
«Αλήθεια σας ενδιαφέρει η περιφέρεια σας ή μόνο όταν είναι η  εκλογική περίοδος θυμάστε ότι είστε Βουλευτές Ηπείρου ;
Επειδή εμάς μας ενδιαφέρει η πυρασφάλεια της περιοχής μας και επειδή πριν λίγες ημέρες το προσωπικό και τα οχήματα μας είχαν σταλεί πάλι για τον ίδιο λόγο προληπτικής πυρασφάλειας σε άλλες περιφέρειες με τεράστια καταπόνηση του είδη μειωμένου  προσωπικού μας αλλά και των υπό κατάρρευση οχημάτων, σας καλούμε να  το δείξετε σταματώντας τώρα την αποδυνάμωση της Ηπείρου», τονίζει η Ένωση στην επιστολή της προς τους Βουλευτές.
Σημειώνει δε ότι ήδη τρία οχήματα που είχαν μεταβεί για προληπτική πυρασφάλεια βγήκαν σε ακινησία από την Π.Υ Φιλιππιάδας.
«Δεν υπάρχουν πολυτέλειες  για να χαλάσουν και άλλα. Να χαλάσουν από την πολύωρη εργασία όταν είναι σε κατάσβεση πυρκαγιάς  όχι για περιπολικά σε άλλες περιφέρειες.
Επειδή δεν θέλουμε να έχουμε στην περιοχή μας ανάλογο περιστατικό και να θρηνήσουμε θύματα όπως στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής ζητάμε από εσάς το αυτονόητο να προστατέψετε την Ήπειρο κρατώντας τις Πυροσβεστικές δυνάμεις εδώ.
Σταματήστε το σύστημα πλημμύρα  γιατί μόνο έτσι μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό που επικρατεί.  Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος .Δεν είναι δυνατόν να στέλνονται προληπτικά δυνάμεις μόνο στην Αττική και την Πελοπόννησο . Με το ίδιο σκεπτικό και στην περιοχή μας μπορεί να ξεσπάσει μια καταστροφική πυρκαγιά ανά πάσα στιγμή. Μακάρι να γνωρίζαμε πότε θα ξεκινήσει μία φωτιά και σε πιο σημείο ώστε να γίνει επέμβαση και άμεση καταστολή αυτής από το πρώτο λεπτό .
Δυστυχώς με ψέματα δεν γίνετε δουλεία δηλαδή να  μετακινούμε το προσωπικό από όλη την Ελλάδα για να μπαλώσουμε τα κενά στο προσωπικό και επειδή δεν έχουν δοθεί χρήματα να επισκευαστούν τα οχήματα που είναι ακινητοποιημένα στα συνεργεία και στους σταθμούς επειδή  έχουν κόψει από  τον κρατικό προϋπολογισμό τα ανάλογα κονδύλια για επισκευές των οχημάτων», καταλήγει η επιστολή. 
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου