Ήρθε το ασημένιο βέλος: Το τρένο θα κάνει Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες | Epirus World

Ήρθε το ασημένιο βέλος: Το τρένο θα κάνει Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το «ασημένιο βέλος» το τρένο που αναπτύσσει ταχύτητες έως 250 χλμ./ώρα και το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη φετινή Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τρένο αρχικά θα κάνει δοκιμαστικά την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Κατερίνη και σταδιακά θα μπει στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα.


Το τρένο που έρχεται για να συναγωνιστεί τα αεροπλάνα, όπως λένε στον ΟΣΕ, πέρασε τα μεσάνυχτα από την Ειδομένη, όπου το υποδέχθηκαν ο τοπικός σταθμάρχης και άλλοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με το seleo.gr, αφού τακτοποιήθηκαν τα τυπικά, καθώς πρώτη φορά έμπαινε σε ελληνικό έδαφος, ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη.

Πριν από την «επίσημη πρεμιέρα που όπως αναφέραμε παραπάνω θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθούν, τέσσερα ή πέντε δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα του δικτύου από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, με ταχύτητα έως 200 χιλιομέτρων/ώρα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου