Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πέντε νεκροί. Στο κόκκινο 33 δήμοι | Epirus World

Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πέντε νεκροί. Στο κόκκινο 33 δήμοι

Έντονη είναι η ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σε συναγερμό βρίσκονται 33 δήμοι. 
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ να πρωτεία στα κρούσματα της μετάδοσης και της εκδήλωσης σοβαρής λοίμωξης από τον ιό έχει η Δυτική Αττική. 
Μέχρι στιγμής 33 δήμοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε συναγερμός. Πρόκειται για τους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Ηλιούπολης, Αθηναίων (2ο δημοτικό διαμέρισμα), Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας- Μεθάνων, Περάματος και Ωρωπού στην Αττική. 
Επίσης, στον ίδιο χάρτη με τις μολυσματικές διαδρομές του ιού του Δυτικού Νείλου βρίσκονται πέντε δήμοι της Στερεάς Ελλάδας (Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Χαλκιδέων, Τανάγρας, Αλιάρτου –Θεσπιέων, Θηβαίων), επτά δήμοι της Θεσσαλονίκης (Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού), τρεις δήμοι της Ημαθίας (Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας), δύο Δήμοι της Πέλλας (Πέλλας, Σκύδρας), ένας δήμος από το Κιλκίς (Παιονίας), ένας από τη Χαλκιδική (Κασσάνδρας) και ένας από το Ρέθυμνο (Μυλοποτάμου).
Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Άλλοι δυο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμη μια φορά το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με τον ίο του Δυτικού Νείλου, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία συνεχίζει να μολύνει ανθρώπους με τα κρούσματα να εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει η έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό  και άλλοι 17 νοσηλεύονται με συμπτώματα. 
Έως τώρα είναι επιβεβαιωμένα 77 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και πέντε θάνατοι.  Άλλοι 22 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό, από τους οποίους επτά βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 
Κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έκαναν την εμφάνισή τους και στη Βόρειο Ελλάδα, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια. Τα πρώτα συμπτώματα του ιού είναι παρόμοια με αυτά μιας κοινής  ίωσης. Όμως ο ιος του Δυτικού Νείλου μπορεί να εξελιχθεί σε εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου