Στις 24 Αυγούστου ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την απομάκρυνση καταπεσμένων όγκων στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρχαίας Νικόπολης | Epirus World

Στις 24 Αυγούστου ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την απομάκρυνση καταπεσμένων όγκων στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρχαίας Νικόπολης

Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα προχωρήσει στην απομάκρυνση κάποιων εκ των καταπεσμένων όγκων της ανωδομής του Ρωμαϊκού Θεάτρου της Αρχαίας Νικόπολης έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης και δομικής αποκατάστασης καθώς και η διαμόρφωση διαδρομών για τους επισκέπτες.

Συνολικά καταγράφηκαν 135 τμήματα καταπεσμένων τοιχοποιιών ποικίλων διαστάσεων και βάρους, που σώζουν κοινά λιθοσώματα χωρίς αρχιτεκτονικά στοιχεία. Οι καταπεσμένοι όγκοι που θα μετακινηθούν πρόκειται να αποτεθούν σε διαμορφωμένα επίπεδα εντός και εκτός του αγροτεμαχίου του Θεάτρου, ώστε να αναδειχθεί το μνημείο χωρίς να απομακρυνθούν τα προϊόντα της κατάρρευσης από το αρχικό τους περιβάλλον.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου