Τα διόδια πλήττουν τουρισμό και επιχειρήσεις.. | Epirus World

Τα διόδια πλήττουν τουρισμό και επιχειρήσεις..

Όλο και μεγαλύτερα, όλο και πιο σοβαρά γίνονται τα προβλήματα που προκαλούν στην καθημερινότητα όλων τα διόδια στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής. Την Εγνατία και την Ιόνια. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο ενώ η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη από τις αρχές του νέου έτους, όπου στα διόδια της Εγνατίας επέρχονται αυξήσεις που ξεπερνούν και το 60%. Τον έντονο προβληματισμό των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του Νομού Ιωαννίνων μεταφέρει η ΟΕΒΕ, με υπόμνημά της προς τους βουλευτές, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο. Η ΟΕΒΕ ζητά μείωση του κόστους των διοδίων προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

Όπως σημειώνει, η μετακίνηση για τουρισμό από πόλη σε πόλη είναι αρκετά μειωμένη, και αυτό συνεπάγεται με οικονομικό στραγγαλισμό.

Παράλληλα γίνεται εξαιρετικά δύσκολη η καθημερινή μετακίνηση επαγγελματιών και επιχειρηματιών για μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων.

Λόγω της αυξημένης τιμής των διοδίων που δυσκολεύονται να πληρώσουν,  αναγκάζονται πολύ συχνά να  αποφεύγουν τα διόδια περνώντας από δρόμους επαρχιακούς και χωριά της περιοχής. Κι αυτό συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων.

«Η Κυβέρνηση, οι τοπικοί βουλευτές αλλά και οι τοπικές αρχές του τόπου μας θα πρέπει να πάρουν θέση και με την ευθύνη που ο κάθε ένας έχει από την θέση την οποία βρίσκεται,  να κατανοήσουν την δύσκολη κατάσταση των πολιτών και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Όλα τα μεγάλα έργα υποδομών πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών, με ασφάλεια για όλους και χαμηλό κόστος για όλους.  Είναι άδικο σε καιρούς κρίσης, κυρίως ο Έλληνας φορολογούμενος επαγγελματίας, να μην μπορεί απολαύσει πηγαίνοντας στην δουλειά του τόσο μεγάλης σημασίας έργα που πληρούν  προδιαγραφές ασφαλείας και να αναγκάζεται να  βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή λόγω οικονομικής δυσπραγίας να αναζητά επικίνδυνες λύσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΕΒΕ ζητά από τους τοπικούς φορείς να κινητοποιηθούν ώστε να επιτευχθεί μείωση των τιμών στα διόδια, αίτημα που διατυπώνει και προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου