"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό.. Τροπολογία για... τετραπλές κάλπες τον Μάιο! | Epirus World

"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό.. Τροπολογία για... τετραπλές κάλπες τον Μάιο!

Φωτιά στο πολιτικό αλλά και το αυτοδιοικητικό σκηνικό βάζει τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Άρτας Βασίλης Τσίρκας, η οποία ανοίγει τον δρόμο για... τετραπλές κάλπες τον Μάιο. Κάλπες δηλαδή, για την ανάδειξη Δημάρχων, Περιφερειαρχών, βουλευτών και ευρωβουλευτών! Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για τον "Κλεισθένη" και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, γεγονός που θα αλλάξει πλήρως το σκηνικό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις του σχεδίου νόμου για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτές προβλέπονται να διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου του 2019.

Η τροπολογία, που υπογράφουν οι Ιωάννης Στέφος, Χρήστος Αντωνίου, Σταύρος Αραχωβίτης, Δημήτρης Βέττας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Νίνα Κασιμάτη, Αστέριος Καστόρης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Ανδρέας Ριζούλης, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Τζόγκας, προτείνει την «κατ' εξαίρεση και για πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου (Κλεισθένης) η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας ψηφοφορίας για την επιλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2023».

Η τροπολογία πυροδοτεί το σενάριο των τετραπλών εκλογών ενώ θέτει σε εγρήγορση πλέον το σύνολο των αυτοδιοικητικών της χώρας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου