Μόσχα: Η Ουάσινγκτον πίσω από τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών στην Αθήνα | Epirus World

Μόσχα: Η Ουάσινγκτον πίσω από τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών στην Αθήνα

Αβάσιμη χαρακτήρισε η Μόσχα την απέλαση των δύο Ρώσων στρατιωτικών από την Ελλάδα, με το υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι πίσω από την απόφαση αυτή «κρύβεται η Ουάσινγκτον».

Όπως μεταδίδει το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει το περιστατικό "απολύτως αβάσιμο"

Καλεί τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα για εξηγήσεις 

Τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα καλεί η Ρωσία να δώσει εξηγήσεις, σχετικά με την απέλαση πριν από δύο ημέρες, δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά πως η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Αθήνα ζήτησε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο, για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Μεταξύ των κατηγοριών που είχε απευθύνει η Ελλάδα, ήταν αυτή της απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Μάλιστα, η Ελλάδα είχε ενημερώσει τη Ρωσία στις 6 Ιουλίου ότι σχεδίαζε να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα για παράνομες δραστηριότητες συνδεόμενες με διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, όπως είχε αναφέρει ελληνική διπλωματική πηγή στο Reuters. 

Είχαμε προχωρήσει σε προειδοποιήσεις των ρωσικών αρχών για κάποιο χρονικό διάστημα για τις ενέργειες αυτών των τεσσάρων συγκεκριμένων διπλωματών και πολιτικών, και την Παρασκευή επισήμως τους δόθηκε ένα λογικό χρονικό περιθώριο λίγων ημερών για να αποχωρήσουν από τη χώρα, είπε η πηγή μιλώντας στο πρακτορείο. 

Διευκρίνισε πως οι κατηγορίες αφορούν εμπλοκή σε διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και απόπειρες χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε "απαντήσει" στις απελάσεις, απειλώντας με απέλαση Ελλήνων διπλωματών, δια στόματος του Ρώσου βουλευτή Andrey Klimov.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Andrei Klimov, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, στο RIA Novosti, η Ρωσία θα απελάσει δύο Έλληνες διπλωμάτες.

Χωρίς μια τέτοια απάντηση, "η Μόσχα δεν θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των δικών της διπλωματών".

Ο Klimov τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει θεωρήσει ποτέ την Ελλάδα ως σύμμαχο και εταίρο στην Ευρώπη. "Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό από μόνο του είναι αρκετό", υποστήριξε.
cnn  capital
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου