Τρεις λόγοι για να βάλετε την κανέλα στη διατροφή σας | Epirus World

Τρεις λόγοι για να βάλετε την κανέλα στη διατροφή σας

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το βασικό κλειδί για έναν υγιή οργανισμό. 
Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μπορούν να ωφελήσουν ή να βλάψουν αντίστοιχα, ανάλογα και με τις ποσότητες στις οποίες τις προσλαμβάνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μπαχαρικά τα οποία μπορούν να μας ωφελήσουν με πολλούς τρόπους. Ένα από αυτά είναι και η κανέλα. Δείτε παρακάτω μερικούς αρκετά καλούς λόγους για να τη βάλετε στη διατροφή σας.
1. Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, ένα γραμμάριο κανέλας την ημέρα έχει αποδειχθεί πως έχει ευεργετικές ιδιότητες καθώς μειώνει τη χοληστερίνη, την LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια ενώ η HDL χοληστερόλη μπορεί να παραμείνει σταθερή. Με τα δεδομένα αυτά, η κανέλα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μεγάλο εχθρό των καρδιοπαθειών.
2. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση
Η κινναμική αλδεϋδη, το βασικότερο συστατικό της κανέλας, μπορεί να καταπολεμήσει διάφορα είδη μολύνσεων ενώ το έλαιο κανέλας μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις του αναπνευστικού και να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί πως η κανέλα φροντίζει την στοματική υγιεινή και μας χαρίζει δροσερή αναπνοή.
3. Σύμμαχος ομορφιάς
Ένα μικρό κουταλάκι κανέλας και μερικές σταγόνες καρύδας μπορούν να κάνουν το τέλειο scrub για τα χείλη, ενώ ο συνδυασμός της με λίγο μέλι δημιουργεί την καλύτερη μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης, μάλλον βρήκαμε το αγαπημένο μας φυσικό προϊόν ομορφιάς.
baby
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου