Γιάννενα: Θυελλώδης σύσκεψη για τον δακτύλιο… Προθεσμία λίγων ημερών για εξεύρεση λύσης | Epirus World

Γιάννενα: Θυελλώδης σύσκεψη για τον δακτύλιο… Προθεσμία λίγων ημερών για εξεύρεση λύσης

Στα… βράχια του Υπουργείου Περιβάλλοντος έπεσε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, η οποία συναντήθηκε με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη με αντικείμενο το έργου του μεγάλου δακτυλίου της πόλης. Παρόντες στην συνάντηση ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου όπως και του Δήμου. Η συζήτηση είχε θυελλώδη χαρακτηριστικά και λίγο έλλειψε να τιναχθεί στον αέρα, καθώς ο Υπουργός ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την συνάντηση! Υπουργείο και Δήμος βρέθηκαν σε πλευρές… απέναντι, χωρίς να διαφαίνεται κανένα σημείο σύμπλευσης…

Το Υπουργείο επιμένει ότι για τον δακτύλιο απαιτείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα περιλαμβάνει και τους τρεις δρόμους, δηλαδή για την Κενάν Μεσσαρέ, την Βογιάννου και τον δακτύλιο.

Η άποψη αυτή κατατέθηκε στην σύσκεψη και προσέκρουσε στις έντονες αντιδράσεις του Δήμου, ο οποίος εκτιμά ότι δεν υφίσταται λόγος εκπόνησης ΜΠΕ για τα προυπάρχοντα έργα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα καταλήξουν σε ένα μεγάλο ναυάγιο, υπήρξαν παρεμβάσεις από την διαπαραταξιακή, κυρίως πολιτικές, καθώς και από τους δύο βουλευτές του Νομού Μερόπη Τζούφη και Χρήστο Μαντά που παρίστατο στη συνεδρίαση με τις οποίες επισημάνθηκε η αναγκαιότητα του έργου αλλά και το κόστος από ενδεχόμενη απώλειά του.

Αποτέλεσμα ήταν να δοθεί παράταση λίγων ημερών, μιας βδομάδας περίπου, ώστε στο διάστημα αυτό υπηρεσιακοί των δύο πλευρών να αναζητήσουν πιθανές λύσεις για απεμπλοκή του δρόμου.

«Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων των πλευρών (Δήμος Ιωαννιτών, υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργεια, βουλευτές του νομού) να διερευνήσουν άμεσα τρόπους ώστε να αρθούν τα ζητήματα που εμποδίζουν την άμεση υλοποίηση του έργου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να αρθούν και με ποιού ευθύνη προκλήθηκαν.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου