Κολυμβητικός διάπλους στον Αμβρακικό! | Epirus World

Κολυμβητικός διάπλους στον Αμβρακικό!

Με πλήθος συμμετοχών από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το αθλητικό διήμερο στην Κορωνησία Άρτας, στα πλαίσια του 14ου Κολυμβητικού Διάπλου Αμβρακικού, που διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αρταίων, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του εξαίρετου αυτού θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Το Σάββατο 28 Ιουλίου από τις 16:30 θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Κορωνησίας τουρνουά beach soccer, ενώ την Κυριακή 29 Ιουλίου ο 14ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού (διαδρομή μήκους 11 χιλιομέτρων) θα ξεκινήσει από το Λιμάνι της Βόνιτσας στις 7:30 το πρωί.

Στις 8:30 στην παραλία της Κορωνησίας θα ξεκινήσει το 1ο Koronisia Sprint Triathlon, που περιλαμβάνει 750 μέτρα κολύμπι, 5 χιλιόμετρα τρέξιμο και 20 χιλιόμετρα ποδήλατο. Ο τερματισμός του τριάθλου θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 10:00 το πρωί ενώ μισή ώρα αργότερα υπολογίζεται ότι θα γίνει ο πρώτος τερματισμός για τον Διάπλου.

 «Ο Δήμος Αρταίων και φέτος διοργανώνει μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων στην Κορωνησία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προβάλλει πανελλαδικά τόσο τον υπέροχο αυτό προορισμό του Δήμου μας, όσο και τον Αμβρακικό Κόλπο. Ο Διάπλους έχει πλέον ξεφύγει από τα γεωγραφικά όρια της Ηπείρου και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πανελλαδικό γεγονός. Και φέτος οι συμμετοχές είναι από όλη τη χώρα, δείγμα της απήχησης που αποκτά χρόνο με το χρόνο ο αγώνας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας. Και συνεχίζει: «Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιούμε το τρίαθλο και ήδη από την ανταπόκριση που υπάρχει είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει και αυτός ο αγώνας θεσμό τα επόμενα χρόνια. Καλούμε τον κόσμο να δώσει το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουλίου δυναμικό «παρών» στην Κορωνησία και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών σε όλες τις διοργανώσεις».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι εξαιτίας της διοργάνωσης του τριάθλου, σε συνεργασία με την Τροχαία Άρτας, θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 8:30 το πρωί έως τις 10 το πρωί  της Κυριακής στο δρόμο που οδηγεί στην Κορωνησία, από το ύψος του Μουσείου, μέχρι  και την παραλία της Κορωνησίας. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο χώρο είτε πριν τις 8 το πρωί, είτε μετά τις 10.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου