Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Συρράκο για τον Κώστα Κρυστάλλη | Epirus World

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Συρράκο για τον Κώστα Κρυστάλλη

«Εκφράζω σήμερα μια αναδρομική συγγνώμη για όσα δεν έκανε η Πολιτεία τόσο όσο ο Κώστας Κρυστάλλης ήταν ζωντανός, όσο και μετά τον θάνατό του για να τιμηθεί το έργο του όπως του αρμόζει»! Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Συρράκο όπου παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων προκειμένου να τιμήσει τον Κώστα Κρυστάλλη, μία χαρακτηριστική μορφή στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής ποίησης.

«Ευτυχώς το έργο αυτού αναγνωρίζεται από εκείνους που πρέπει. Αλλά εύχομαι η Πολιτεία εφεξής να πράξει κι εκείνη το δικό της χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έκανε αναφορά στη σύντομη, πλην όμως τόσο σημαντική, από πλευράς ποιοτικής παραγωγής έργου, ζωή του Κρυστάλλη.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κώστας Κρυστάλλης «θύμισε στους Έλληνες της εποχής του, μέσα από το πλούσιο έργο του, την σημασία του Λαϊκού Πολιτισμού μας και την αξία της γλώσσας του Λαού μας, της δημοτικής».
 «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά ευρισκόμενος σήμερα εδώ, ύστερα από την ευγενική πρόσκληση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, για να συνεορτάσουμε στο πανέμορφο και εμβληματικό Συρράκο τα 150 χρόνια από την γέννηση ενός εκλεκτού του τέκνου, του Κώστα Κρυστάλλη. Μιας από τις πιο αγνές και χαρακτηριστικές μορφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής ποίησης, του «ποιητή του βουνού και της στάνης».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου