Στα Γιάννινα ο Υπουργός, επί τάπητος το νέο Πανεπιστήμιο | Epirus World

Στα Γιάννινα ο Υπουργός, επί τάπητος το νέο Πανεπιστήμιο

Το σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα βρεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που αναμένεται να έχει η Πρυτανεία με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος θα βρεθεί στην πόλη με αφορμή την Σύνοδο των Πρυτάνεων. Η συνάντηση θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και πιθανό να αποτελέσει την τελευταία πριν την κατάθεση του Νομοσχεδίου για ψήφιση από την Βουλή. Το Πανεπιστήμιο έχει καταγράψει δεκατρία σημεία, στα οποία διαφοροποιείται ενώ ανάλογες παρατηρήσεις καταθέτει και η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου, μετά την σχετική συνεδρίαση. Το κείμενο έχει αποσταλεί στον Υπουργό και τα περισσότερα αιτήματα είναι διοικητικού περιεχομένου.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης, οι συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις έχουν καταληκτικό χαρακτήρα και η Πρυτανεία θα επιμείνει σ’ αυτές.

Έξι βασικές προτάσεις που αφορούν κυρίως στην αναδιάρθρωση των τμημάτων και την διάρθρωση του Αγροτοδιατροφικού Πάρκου καταθέτει και το ΤΕΙ Ηπείρου το οποίο ζητά επιπλέον την συμπλήρωση του Κέντρου Έρευνας με ένα επιπλέον Ινστιτούτο προσανατολισμένο στην Ψηφιακή Καινοτομία.

Η 88η Σύνοδος των Πρυτάνεων που φιλοξενείται στα Γιάννινα, ξεκίνησε με την συνάντηση στελεχών των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας.

Την προσεχή Πέμπτη, θα ακολουθήσουν οι επιμέρους Σύνοδοι Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Αντιπρυτάνεων με αρμοδιότητες Φοιτητικής Μέριμνας, Αντιπρυτάνεων Έρευνας, καθώς και Αντιπρυτάνεων Οικονομικών,  Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Ιουλίου, θα γίνει η Τακτική Σύνοδος Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων της χώρας, με τη συμμετοχή το Σάββατο του Υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Στη Σύνοδο θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που έχουν να κάνουν με τον Οργανισμό και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των ΑΕΙ, με την υποστελέχωση των ΑΕΙ και τις διαδικασίες συνένωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ. Πρωτίστως θα συζητηθούν θέματα Φοιτητικής Μέριμνας, καθώς και θέματα χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων.

Στη Σύνοδο θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, ώστε να ενισχυθεί στο μέλλον η συνεργασία ανάμεσα στα Πανεπιστήμια των δύο χωρών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου