Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Άρτα… Δέκα παραλίες για ΑμΕΑ | Epirus World

Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Άρτα… Δέκα παραλίες για ΑμΕΑ

Έργα υποδομών που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και για άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα θα αναπτυχθούν σε δέκα παραλίες της Ηπείρου. Μέσω του ΕΣΠΑ, εγκρίθηκε το ποσό του μισού εκατομμυρίου περίπου και οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί από τους Δήμους Φιλιατών, Ηγουμενίτσας και Άρτας. Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα και να δώσει ανάσα σε εκατοντάδες ανθρώπους με προβλήματα που δεν είχαν καμία δυνατότητα να απολαύσουν την θάλασσα.

Μέσω του ΕΣΠΑ λοιπόν χρηματοδοτείται ο Δήμος Φιλιατών με το ποσό των 113 χιλιάδων προκειμένου να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα στις παραλίες Κεραμίδι και Σαγιάδας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρηματοδοτείται με 229 χιλιάδες για παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει στις παραλίες Καραβοστάσι, Πλαταριάς, Μέγα Άμμου και Αγίας Παρασκευής.

Τέλος ο Δήμος Άρτας, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 239 για αντίστοιχα έργα που θα εκτελέσει σε τέσσερις παραλίες στην περιοχή της Κορωνησίας.

Τα έργα αφορούν στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θαλάσσιους χώρους κολύμβησης, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Σημειώνεται ότι ήδη ορισμένες παραλίες της Ηπείρου παρέχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμΕΑ, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια.

«Δίνουμε έμφαση σε Δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες ταυτόχρονα ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών οικονομιών. Για το λόγο αυτό σχεδιάσαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στη συνέχεια αυξήσαμε τον προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθούμε στον μεγάλο αριθμό προτάσεων των Δήμων και να γίνουν τα αναγκαία έργα υποδομών σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες της χώρας.

Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, υλοποιούμε έργα που διασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση για όλους τους συμπολίτες μας σε θάλασσες και παραλίες, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη τουρισμού για ΑμΕΑ και άλλα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές. Αξιοποιούμε την αναπτυξιακή δυναμική του παραλιακού μετώπου της Ελλάδας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου