Αγώνας… κυπρίνου στη Λίμνη Πηγών Αώου | Epirus World

Αγώνας… κυπρίνου στη Λίμνη Πηγών Αώου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Πηγών Αώου ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Συνολικά έδωσαν το παρόν 22 αθλητές από τα Γιάννινα, την Καρδίτσα και την Πτολεμαΐδα  και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις δύο πρώτες ημέρες του αγώνα το αλιευτικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό ενώ οι συνεχείς εκπλήξεις και οι ανατροπές που επιφύλαξε η ροή του αγώνα έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα  στην διοργάνωση κατά την οποία αλιεύθηκαν συνολικά 56 μετρήσιμα (άνω του ενός κιλού) κυπρινοειδή συνολικού βάρους 180,405 κιλών.

Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους .

Ο Σύλλογος Ιωαννίνων συγχαίρει όλους του αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα για την άψογη συμπεριφορά τους, τις επιδόσεις τους, την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και το πνεύμα υγιούς συναγωνισμού, ευγενούς άμιλλας και συναδελφικότητας που επέδειξαν.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε ομάδες των δύο ατόμων και πρώτοι αναδείχθηκαν ο Ηλίας Θωίδης και Πέτρος Χατζηλιάδης από την Πτολεμαίδα, δεύτεροι ο Νίκος Αποστόλου και Βασίλης Αβραμίδης από την Πτολεμαίδα και τρίτοι ο Αθανάσιος Κατατζιούλας και Κώστας Παναγιωτίδης από την Πτολεμαίδα επίσης.

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 10,530 κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή

του Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαίδας Θεόδωρο Χατζηπαυλίδη.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων ευχαριστεί τον Δήμαρχο Μετσόβου Μετσόβου Κώστα Τζαφέα και τον Αντιδήμαρχο κ. Μπιτούνη για την στήριξή τους, όπως και τον Δήμο Μετσόβου και τους χορηγούς του αγώνα  ΖΑΓΟΡΙ ΧΗΤΟΣ,  ΑΠΣΙ “ΠΙΝΔΟΣ”, “MOUNTAINS” ΓΕΡΟΝΤΑΣ ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ , ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΤΣΙΩΝΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΝΕΡΝΗΣ, ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ , VODAFONE ΠΡΟΚΟΣ, και Ι-ΚΕΠ ΣΑΚΚΟΣ  οι οποίοι με τις χορηγίες τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα .

Επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου για την συνεργασία, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Βίκου-Αώου  και πρωτίστως το Σώμα Θηροφυλακής της 5ης ΚΟΗ για την επιτήρηση του χώρου αγώνα κατά την περίοδο παράτασης της απαγόρευσης της αλιείας .

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην  εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του Συλλόγου Γιάννη και Κώστα Ρώσση οι οποίοι συνέδραμαν στην προσέγγιση των θέσεων αλιείας από τους αθλητές και τηνν μεταφορά του εξοπλισμού τους προς και από τον χώρο του αγώνα.

«Επισημαίνουμε ότι οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν την Συλλογικότητα και την πραγματική Ερασιτεχνική Αλιευτική συνείδηση , με την Απελευθέρωση των Αλιευμάτων ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας  και μπορούν να συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας μέσω του Αλιευτικού- και δή- του Αθλητικού Τουρισμού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου