ΠΡΕΒΕΖΑ : Συνάντηση Γιάννη Μπούρη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τη Παρασκευή για την παραχώρηση χρήσης του πρώην Τελωνείου στο Επιμελητήριο | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Συνάντηση Γιάννη Μπούρη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τη Παρασκευή για την παραχώρηση χρήσης του πρώην Τελωνείου στο Επιμελητήριο

Ραντεβού με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την παραχώρηση χρήσης του πρώην Τελωνείου στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, θα έχει την Παρασκευή το πρωί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης.
Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος κ. Νίκος Γεωργάκος, παρουσίασε αναλυτικά την Οικονομοτεχνική Μελέτη που έχει συνταχθεί για την Μετεγκατάσταση του Επιμελητηρίου στο πρώην Τελωνείο. Στην συγκεκριμένη μελέτη εκτός από τα ιδιοκτησιακά στοιχεία ,έχει γίνει και ακριβής αποτύπωση του κτιρίου το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι σε άθλια κατάσταση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία,  μετά ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως το έτος 1993 το συγκεκριμένο κομμάτι του πρώην τελωνείου έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου. Παρά το γεγονός αυτό, έχει παρθεί η σχετική διαβεβαίωση, ότι για λόγους υγιεινής το Επιμελητήριο θα μπορέσει ,εφόσον του παραχωρηθεί η χρήση του χώρου, να προχωρήσει σε εργασίες ανακατασκευής του υπάρχοντος κτιρίου, όχι όμως σε επέκταση του.

Πρόκειται για μία ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών, το οικόπεδο της οποίας έχει εμβαδόν περίπου 1300τμ, ενώ το διώροφο κτίριο που βρίσκεται εντός του είναι εμβαδού  περίπου 300τμ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, το κόστος ανακατασκευής του κτιρίου υπολογίζεται στις 220 χιλιάδες ευρώ και οι εργασίες να αναβαθμίσουν την εικόνα του Λιμανιού, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Μπούρης επεσήμανε πως με μία κατάλληλη πρόταση σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα όπως για παράδειγμα το Jeremie , το κόστος ανακατασκευής μπορεί να πέσει στο μισό.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου