Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ Κέρδισε 2-1 τη Βασιλεία στην Τούμπα | Epirus World

Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ Κέρδισε 2-1 τη Βασιλεία στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τη Βασιλεία στην Τούμπα και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Κάνιας και Πρίγιοβιτς τα γκολ, μείωσε ο Αγιέτι στο 82'. Την 1η Αυγούστου η ρεβάνς στην Ελβετία.

Νικηφόρο ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ στη σεζόν 2018-2019. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 της Βασιλείας στον πρώτο αγώνα για τον β' προκριματικό γύρο του Champions League, χάρη σε γκολ των Κάνιας και Πρίγιοβιτς. Το "καθαρό" 2-0 "μουτζουρώθηκε" από την αδράνεια στο 82' και τη μείωση του σκορ από τον Αγιέτι.

Η ρεβάνς στο St. Jakob-Park την 1η Αυγούστου είναι πλέον ανοιχτή. Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το παιχνίδι της Τούμπας, που διεξήχθη σε μια δύσκολη μέρα για το ελληνικό έθνος με τις φονικές πυρκαγιές.
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

1. Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΒΑΛΕ ΔΥΣΚΟΛΑ

Η Βασιλεία κατέβηκε στον αγώνα της Τούμπας με διάταξη που την έφερε στον... αφρό στο περσινό Champions League. Με 3-4-3 όταν έκανε επίθεση, με 5-4-1 σε φάση άμυνας. Οι Ελβετοί περιόρισαν τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ματς και του έβαλαν δύσκολα. Με μπόλικο παιχνίδι από τους πλάγιους μπακ, Βιεϊρίνια και Μάτος, αλλά και μόνο σέντρες προς τον Πρίγιοβιτς, που ήταν αναξιοποίητες. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, στο 12' με τον Στόκερ. Τυχερός ο ΠΑΟΚ που ο Ελβετός μέσος αστόχησε, καθώς ήταν σε θέση βολής. Δεν δούλεψε σωστά η άμυνα του Δικεφάλου, η οποία θα ανησυχούσε ξανά στην τελευταία φάση του α' μέρους.
2. ΚΑΝΟΝΙΑ... ΚΑΝΙΑΣ

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς σε όλο το πρώτο μέρος. Κατοχή μπάλας, υπομονή στο παιχνίδι και περισσότερες τελικές. Οι πρώτες του τελικές προήλθαν από στατικές φάσεις, με κεφαλιές του Βαρέλα. Μόνο από το 20' και μετά άρχισαν να παίρνουν μέτρα οι χαφ του, οι Κάνιας και Μαουρίσιο. Όταν ο Ισπανός και ο Βραζιλιάνος πάτησαν αντίπαλη περιοχή, η Βασιλεία αντιμετώπισε προβλήματα. Γενικά όταν οι Θεσσαλονικείς ασκούσαν πρέσινγκ, η ευάλωτη ελβετική άμυνα ήταν φανερό ότι θα μπορούσε να "πληγωθεί". Ο Κάνιας προειδοποίησε στο 25' και στο 32' με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Γκολ που δεν θα ξεχάσει ο Ίβηρας, όχι μόνο γιατί ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό, αλλά γιατί ήταν πραγματικό υπέροχο. Αυτή μάλιστα ήταν η έκτη διαδοχική σεζόν κατά την οποία το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ σε νέα σεζόν σημειώνεται από ξένο παίκτη. Η τελευταία φορά που το πέτυχε Έλληνας ήταν το 2012, στο 2-0 εκτός έδρας επί της Μπνέι Γιεχούντα από τον Σερραίο Γιώργο Γεωργιάδη.
4. Ο KILLER ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Η Βασιλεία είχε την πρώτη φάση στο ματς και την τελευταία με την ολοκλήρωση του α' μέρους. Παραλίγο να γίνει η "ζημιά" στο 45'+4' με το σουτ του Αγιέτι που πέρασε άουτ από την τρομερή κάθετη του Ντιέ. Από εκεί και πέρα, όσες φορές προσπάθησαν οι συμπαίκτες του να τον βρουν στον αέρα, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς αδυνατούσε να απειλήσει. Έπεφταν πάνω του οι Ελβετοί και τον εξουδετέρωναν. Ο φιλότιμος Σέρβος φορ, πάντως, έτρεχε, πίεζε για να οδηγήσει σε λάθος τους αντιπάλους. Τη μία και μοναδική φορά που ο διεθνής στράικερ τροφοδοτήθηκε στα πόδια, αυτός "εκτέλεσε" τον Όμλιν. Στο 80' αφού κράτησε υπέροχα τη μπάλα, έδωσε δεξιά στον Λημνιό, αυτός του ξαναπέρασε τη μπάλα χαμηλά στο δεξί πόδι και ο Πριγιογκόλ "εκτέλεσε" γράφοντας το 2-0.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου