Ζίτσα: Οδικά έργα 1,5 εκατομμυρίου | Epirus World

Ζίτσα: Οδικά έργα 1,5 εκατομμυρίου

Σημαντικά οδικά έργα ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά το 1,5 εκατ. Ευρώ και θα αλλάξουν την εικόνα της Δημοτικής Κοινότητας Ελεούσας βελτιώνοντας ταυτόχρονα την οδική ασφάλεια και τις κυκλοφοριακές συνθήκες εντός του οικισμού, ξεκινά άμεσα ο Δήμος Ζίτσας.

Πρόκειται για:
⦁ το έργο «Ανάπλαση Οικισμού Ελεούσας από Ο.Τ.142 έως Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», που αφορά σημαντικές παρεμβάσεις επί της οδού που διέρχεται από την πλατεία του Δημαρχείου στην Ελεούσα έως τον κόμβο στη Φανερωμένη, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη το πρωί της Τρίτης (03/07/2018) από το δήμαρχο Ζίτσας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και
⦁ τα έργα «Εσωτερικής Οδοποιίας και Ασαφλτοστρώσεων οδών Δ.Κ. Ελεούσας», για τα οποία εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και τις επόμενες μέρες, ξεκινούν οι εργασίες.
«Με την καθοριστική συμβολή και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκινά ένα σημαντικό οδικό έργο στη Δ.Κ. Ελεούσας», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης και προσθέτει: «ένα έργο που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της πλατείας Δημαρχείου που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης, την καθιστούν σημείο αναφοράς όχι μόνο για το δήμο αλλά και για ολόκληρο το λεκανοπέδιο», καθώς όπως εξηγεί «σύγχρονη πλατεία 11στρεμμάτων δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή» και ο Δήμαρχος καταλήγει: «είναι ένα ευρύτερο πλέγμα δράσεων που αφενός αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφετέρου συμβάλουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών».
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΑΠΟ Ο.Τ.142 ΕΩΣ Ε.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»
Το έργο «Ανάπλαση Οικισμού Ελεούσας από Ο.Τ.142 έως Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 1.187.701,00 ευρώ αφορά παρεμβάσεις στην περιοχή από την συμβολή των οδών Λεωφόρου Ελευθερίας, Λεωφόρου Πασσαρώνος, Λεωφόρου Δημοκρατίας και Αγίου Γεωργίου εντός του Ρ.Σ. Ελεούσας έως τον κόμβο «Φανερωμένης» επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2019, και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
⦁ κατασκευή Κυκλικού Κόμβου Κίνησης οχημάτων εντός του Ρ.Σ. οικισμού Ελεούσας, στη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίας, Λεωφόρου Πασσαρώνος, Λεωφόρου Δημοκρατίας και Αγίου Γεωργίου με στόχο την ρύθμιση των κυκλοφοριακών συνθηκών με τον πλέον σύγχρονο τρόπο και της ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας καθώς και την διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας της μετακίνησης των πεζών.
⦁ Κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου, διπλής κατεύθυνσης καθαρού πλάτους εννέα(9) περίπου μέτρων, βάσει προδιαγραφών ΑΜΕΑ, προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού όπως καθιστικά – παγκάκια και καλάθια απορριμμάτων,
⦁ διαμόρφωση διαβάσεων πεζών,
⦁ πρόβλεψη κατάλληλων θέσεων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων,
⦁ κατασκευή αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων με την εγκατάσταση επαρκών εσχαρών υδροσυλλογής,
⦁ κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στις θέσεις όπου απαιτείται,
⦁ εγκατάσταση καλλωπιστικού πρασίνου κ.α..
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ
Εντός των επόμενων ημερών εγκαθίσταται ο εργολάβος και ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων και αποκαταστάσεων κομβικών δρόμων, οδών ή και τμημάτων αυτών εντός του οικισμού της Δ.Κ. Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 461,500 ευρώ.
«Ακόμη και σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες, με μηδέν χρηματοδότηση», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, «ο δήμος Ζίτσας καταφέρνει να εξασφαλίζει πόρους και να κατασκευάζει σημαντικά έργα υποδομής που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια».
Να σημειωθεί πως οι εργασίες των εν λόγω εργολαβιών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, εκσκαφές, επιχώσεις, κατασκευή αποχετευτικού όμβριων και προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το Φεβρουάριο του 2019 βελτιώνοντας αισθητά τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε σημαντικά τμήματα του οικισμού της Ελεούσας τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου