ΠΡΕΒΕΖΑ : Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών» διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πρέβεζας σήμερα Παρασκευή 08/06/2018 το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.



Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση για τη δυνατότητα ρύθμισης του συνόλου των οφειλών των επιχειρήσεων ως καθοριστικό παράγοντα βιωσιμότητας και ως πολύτιμο εργαλείο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Κουρμούσης παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματικών απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων .



O Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (ν.4469/2017) δίνει τη δυνατότητα σε πολλές επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν σε μια μόνο διαδικασία τις οφειλές τους με το σύνολο των πιστωτών τους, δηλαδή δημόσια ταμεία, φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τράπεζες και τρίτους ιδιώτες προμηθευτές επιδιώκοντας ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στο σχέδιο που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη θετική τους πορεία.

Στην πράξη όμως, η διαδικασία υποβολής της αίτησης αποδεικνύεται αρκετά περίπλοκη , σε σημείο που να δυσκολεύει ακόμα και τους επαγγελματίες λογιστές και δικηγόρους ,πόσο μάλλον τον οφειλέτη που για πρώτη φορά μπαίνει στη διαδικασία να χειριστεί τέτοιου τύπου πλατφόρμες για να μπορέσει να ρυθμίσει τις οφειλές του και να σώσει την επιχείρηση του .
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου