Καχριμάνης.. Έτσι έρχεται το γάλα από την Γαλλία... | Epirus World

Καχριμάνης.. Έτσι έρχεται το γάλα από την Γαλλία...

Φως στις διαδρομές που ακολουθεί η αθρόα εισαγωγή γάλακτος έριξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με στοιχεία τα οποία έδωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. Οι εισαγωγές γάλακτος, αποτελούν αφενός "κοινό μυστικό" και αφετέρου πλήγμα για την ελληνική κτηνοτροφία που θέτει σε κίνδυνο και το εθνικό μας τυρί, την φέτα! Το πρόβλημα αν και γνωστό, μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίζεται με ουσιαστικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης, αυτό το διάστημα το γάλα φτάνει από την Γαλλία με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών παραγωγού στην χώρα μας.

Η εισαγωγή γίνεται είτε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είτε από της Πάτρας. Η εντολή δίνεται από εταιρεία της Βουλγαρίας,   τον οικονομικό «παράδεισο» από πλευράς φορολογίας.

Η αποστολή γίνεται για λογαριασμό εταιρείας στην περιοχή της Αττικής, αλλά από το λιμάνι αναλαμβάνει  μια άλλη εταιρεία, που εμφανίζεται με έδρα τη Λευκωσία, να το διοχετεύει σε διαφόρους σε όλη την Ελλάδα.

"Εμείς προειδοποιούμε ότι είτε σταματάνε άμεσα αυτό που γίνεται σε βάρος του Έλληνα κτηνοτρόφου και της ποιότητας του ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας, είτε αλλιώς θα μας βρουν παντού απέναντι. Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην Ήπειρο και δεν συμβιβαζόμαστε με τέτοια πράγματα", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν διαπιστώνονται εισαγωγές γάλακτος από γαλακτοβιομηχανίες της Ηπείρου, τονίζοντας ότι όλες με «ναυαρχίδα» τη «ΔΩΔΩΝΗ» σέβονται τον «ιδρώτα των κτηνοτρόφων».

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις σχετικά με την σύσταση μίας Διεπαγγελματικής για την φέτα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα προστατεύσει το προιόν ΠΟΠ αλλά και τους κτηνοτρόφους.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου