Πρέβεζα: Χωρίς εφημερίες η Παθολογική Κλινική | Epirus World

Πρέβεζα: Χωρίς εφημερίες η Παθολογική Κλινική

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στην Πρέβεζα αφού λόγω έλλειψης γιατρών η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου δεν μπορεί να εφημερεύσει καθημερινά και τα περιστατικά διοχετεύονται σε άλλα Νοσοκομεία.

Η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου αποδίδει την αιτία του προβλήματος στον οργανισμό του Νοσοκομείου, καθώς είναι κατώτερος των πραγματικών αναγκών βάση του πληθυσμού της περιοχής.

   Η Παθολογική, σημειώνει,  είναι νευραλγικός τομέας για ένα Νοσοκομείο. Δεν υφίσταται Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική Κλινική.

   «Δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα ουσιαστική λύση για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική, δηλαδή πρόσληψη μόνιμων γιατρών, όσο η κυβέρνηση διατείνεται πως η διέξοδος βρίσκεται στο να μετακινούνται γιατροί από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή από αλλού, κάτι που ήδη συμβαίνει. Ούτε το μπάλωμα των  επικουρικών γιατρών που δοκιμάστηκε στη ζωή της Κλινικής και του Νοσοκομείου αποτελεί λύση  όσο το πρόβλημα χρονίζει και η επισφάλεια όσων συναδέλφων στηρίζουν το νοσοκομείο μεγαλώνει, ειδικά μετά τις επικείμενες απολύσεις επικουρικών γιατρών και εργαζόμενων στα Νοσοκομεία.

   Η τύχη των ασθενών του νομού Πρέβεζας δεν γίνεται στις σημερινές συνθήκες να φορτώνεται σε ένα ασθενοφόρο με μεταφορείς τους αγροτικούς γιατρούς, με απαξιωμένα και χωρίς γιατρούς τα ΚΥ του νομού», αναφέρει. 

Η ΕΙΝΗ ζητά την άμεση πρόσληψη μόνιμου παθολόγου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας καθώς και την τροποποίηση του Οργανισμού με την προσθήκη οργανικών θέσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

   Ζητάμε την άμεση πρόσληψη ενός μόνιμου παθολόγου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας και την άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου με προσθήκη οργανικών θέσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου