Στο Δήμο χώροι του παλιού Χατζηκώστα για την στέγαση σχολείων | Epirus World

Στο Δήμο χώροι του παλιού Χατζηκώστα για την στέγαση σχολείων

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η παραχώρηση έκτασης και κτιρίων του παλιού Χατζηκώστα, στο Δήμο Ιωαννιτών. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή σχολικών κτιρίων ώστε να επιλυθούν μείζονα προβλήματα της πόλης. Η παραχώρηση γίνεται για τριάντα χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες για την εξέλιξη αυτή καθοριστική ήταν η στάση αλλά και η κινητοποίηση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου άλλωστε αναγνωρίζοντας την ανάγκη να προωθηθούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αρκετά έγκαιρα..

Έτσι η Κοινή Υπουργική Απόφαση είχε υπογραφεί εδώ και αρκετό καιρό από το Υπουργείο Υγείας και εκκρεμούσε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Έστω όμως και τώρα έγινε ένα σημαντικό βήμα που δεν αφήνει πλέον στο Δήμο καμία δικαιολογία για άλλες καθυστερήσεις στην μεταφορά των νηπιαγωγείων από την Παπαζόγλειο αλλά και στην στέγαση των σχολείων για παιδιά με κινητική αναπηρία που απειλούνται με έξωση από τους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ.

Στην απόφαση παραχώρησης σημειώνεται ότι η ανακαίνιση των κτιρίων που υπάρχουν κρίνεται ατελέσφορη λόγω υψηλού κόστους και προτείνει την κατεδάφισή τους με έξοδα του Δήμου.

Επίσης τον Δήμο θα βαρύνουν τα έξοδα ανέγερσης, συντήρησης και λειτουργίας νέων κτιρίων στον παραχωρούμενο χώρο.

Σημειώνεται δε ότι αν η έκταση δεν χρησιμοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία τότε αυτοδίκαια επιστρέφει η χρήση του ακινήτου στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Ένα κεφάλαιο λοιπόν έκλεισε… Τώρα ο Δήμος θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει την ετοιμότητα ώστε να προχωρήσει στην τοποθέτηση των προκάτ κτιρίων, όπως έχει προαναγγείλει, προκειμένου να στεγαστούν τα νηπιαγωγεία και να αποδοθεί επιτέλους η Παπαζόγλειος για την στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου