Στην Βουλή ο Κλεισθένης, τον Ιούλιο η ψήφιση | Epirus World

Στην Βουλή ο Κλεισθένης, τον Ιούλιο η ψήφιση

Από την ολομέλεια της Βουλής και μέχρι τις 15 Ιουλίου  θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που εισάγει  την απλή αναλογική στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, κατά την συνέντευξη  τύπου που έδωσε στα Γιάννινα, έκανε γνωστό ότι την επόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο εισάγεται για συζήτηση στις επιτροπές και θα είναι ένα από τα πρώτα που θα κατατεθούν στην ολομέλεια αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Σημείωσε ότι μπορεί να γίνουν αποδεκτές προτάσεις και να υπάρξουν αλλαγές όμως δεν θα αλλάξει ο πυρήνας του νομοσχεδίου που είναι το εκλογικό σύστημα. «Η απλή αναλογική είναι γονιδιακό στοιχείο της Αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης.

Ερωτηθείς για τις  αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών ανέφερε ότι αυτές εντοπίζονται κυρίως σε επίπεδο ηγεσιών ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ενώ στο σύνολο της αυτοδιοίκησης υπάρχει μεγάλος αριθμός που συμφωνεί και με το εκλογικό σύστημα.

Άλλωστε από το σύνολο των 230 άρθρων στο θέμα της απλής αναλογικής αναφέρονται περίπου  25 ενώ τα υπόλοιπα απαντούν σε χρονίζοντα προβλήματα της αυτοδιοίκησης.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου του 2019, με κάλπες για την εκλογή νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, νέων περιφερειαρχών και δημάρχων.

Λίγο πριν ή και μαζί θα στηθούν βουλευτικές κάλπες, αφού η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, όπως επανέλαβε από τα Γιάννινα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.

Θα έχουν προηγηθεί στις  26 Μαίου οι ευρωεκλογές… Η επόμενη χρονιά δηλαδή θα είναι σε κάθε περίπτωση χρονιά τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων. Το Υπουργείο Εσωτερικών πάντως διαθέτει τον μηχανισμό για να ανταπεξέλθει και στα δύσκολα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου