Ανάδοχος στο πρώτο έργο ΕΣΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών | Epirus World

Ανάδοχος στο πρώτο έργο ΕΣΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών

Το ΕΣΠΑ τυπικά και ουσιαστικά βρίσκεται στο τέταρτο έτος του, στο μέσο δηλαδή της προγραμματικής περιόδου, χρόνος κατά τον οποίο οι περισσότεροι φορείς έχουν σε εξέλιξη αρκετά έργα ενώ ήδη κάποια έχουν ολοκληρωθεί. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο, ο Δήμος Ιωαννιτών κατάφερε να έχει προσωρινό ανάδοχο για το πρώτο έργο ΕΣΠΑ που δημοπράτησε! Γιατί μπορεί να λέγονται και να ανακοινώνονται πολλά για έργα και προγράμματα –ορισμένα εξαντλούνται σε ταξίδια- η ουσία όμως όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία που ο ίδιος έχει δημοσιοποιημένα, είναι ότι τον Ιούνιο του 2018 κατάφερε να έχει ανάδοχο στο πρώτο έργο!

Πρόκειται για την ανέγερση νηπιαγωγείου στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους, στην οδό Ελένης Ζωγράφου. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η εταιρία ΓΙΓΕΚΑΣ Α.Σ.Ε.Ε, η οποία έδωσε έκπτωση 50,7%.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου και όπως φαίνεται θα είναι το πρώτο που θα υλοποιήσει στην θητεία της η σημερινή Δημοτική Αρχή καθώς χρόνος αποπεράτωσης έχει οριστεί στις 425 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου επιφάνειας 654,84 τετραγωνικών μέτρων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 367,14 τετραγωνικών, καθώς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Συνολικά θα φιλοξενηθούν 50 νήπια ενώ μέρος των θέσεων θα αποδοθεί αποκλειστικά για να καλυφθούν ανάγκες οικογενειών στρατιωτικών, βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί για την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο.

Το δεύτερο έργο ΕΣΠΑ που έχει εγκριθεί για τον Δήμο, αυτό της ανάπλασης των παλιών στρατιωτικών φυλακών έχει αρκετό δρόμο μέχρι την ώρα της δημοπράτησης, αφού ακόμη είναι σε εξέλιξη ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την εκπόνηση της μελέτης.

Και φυσικά απομένει να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων για την προστασία της Παμβώτιδας που περιλαμβάνει και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου