Επιχείρηση προσφυγικής διαφυγής μέσω αεροδρομίου...Νέες συλλήψεις.. | Epirus World

Επιχείρηση προσφυγικής διαφυγής μέσω αεροδρομίου...Νέες συλλήψεις..

Διαφυγή προς την Ευρώπη, μέσω του αεροδρομίου Ιωαννίνων, επιχείρησαν για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες πρόσφυγες που βρίσκονται στην χώρα μας. Και πάλι επέλεξαν την διεθνή πτήση προς την Στοκχόλμη, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να μπουν στο αεροπλάνο και να φτάσουν στο εξωτερικό. Πριν από λίγες ημέρες ήταν ομάδα Σύριων αυτή που επιχείρησε να ταξιδέψει, χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει τον έλεγχο.

Χθες το απόγευμα δύο γυναίκες από το Αφγανιστάν, η μία μάλιστα μαζί με το μωράκι της, θέλησαν να πάρουν το αεροπλάνο για την Σουηδία.

Κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους όμως, προέκυψε ότι το μεν ήταν κλεμμένο, το δεύτερο πλαστό.

Και στις δύο περιπτώσεις τα διαβατήρια ήταν Γαλλικά.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και το όνειρο του ταξιδιού προς την Ευρώπη έλαβε τέλος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δύο δεν διαμένουν σε κανένα από τα Κέντρα Φιλοξενίας της περιοχής αλλά είχαν φτάσει στα Γιάννινα ταξιδεύοντας από την Αθήνα.

Γεγονός είναι ότι οι συλλήψεις στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας που εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις είναι καθημερινές.

Στην λίστα αυτή μπαίνει πλέον και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων... Αποτελεί ουσιαστικά τον τρίτο διάδρομο προσφυγικής διαφυγής μετά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα ελληνοαλβανικά σύνορα..
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου