Τα αρχαία θέατρα συναντούν τα τοπικά προιόντα | Epirus World

Τα αρχαία θέατρα συναντούν τα τοπικά προιόντα

Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και αξιοποίηση της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» και τη σύνδεσή της με την τοπική οικονομία της περιοχής έγινε στην Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος σε αυτή είπε ότι στόχος της είναι η δημιουργία του Cluster με τα προϊόντα της Ηπείρου, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα.

«Είχαμε πει εξ αρχής- τόνισε- και αυτή είναι η πρωτοπορία του προγράμματος, ότι αυτό δεν θα αφορά μόνο τις αναστηλώσεις των αρχαίων θεάτρων, αλλά πάνω σε αυτά θέλουμε να στήσουμε ένα Brand name, ένα όνομα της Ηπείρου σε ποιότητα στον αγροτοδιατροφικό τομέα και σε όσα άλλα τοπικά προϊόντα θα βοηθάνε τον τουρισμό γενικότερα στην Ήπειρο.

Είναι μια τεράστια προσπάθεια, η οποία τώρα ξεκινά και σε λίγο καιρό με τη βοήθεια του κ. Στ. Μπένου με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και με όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και την εταιρία «ΗΠΕΙΡΟΣ» θα φτάσουμε σε κάτι, διαφορετικό που το έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα».

Ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε επίσης πως την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 θα συμμετέχει στην Εκδήλωση Γαστρονομίας που διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ανάδειξη των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδας.

«Θα δώσουμε το ‘παρών’ στην εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τα ΠΟΠ προϊόντα. Πρέπει να δώσουμε την μαρτυρία της ποιότητας της Ηπείρου και ότι προωθούμε από την Ήπειρο και στηρίζουμε στα υπάρχοντα ΠΟΠ».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου