Στη Μάλτα με την Εθνική η Στέλλα Χριστοδούλου | Epirus World

Στη Μάλτα με την Εθνική η Στέλλα Χριστοδούλου

Μια Γιαννιώτισσα είναι μεταξύ των έξι κολυμβητών, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανοιχτής Θάλασσας (OpenWater), που θα διεξαχθεί από τις 13έως τις 15 Ιουλίου στη Βαλέτα της Μάλτας.

Ο λόγος για τη 15χρονη αθλήτρια του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων Στέλλα Χριστοδούλου, που θα αγωνιστεί στην κατηγορία των κορασίδων και ευελπιστεί η πρώτη της εμφάνιση σε διεθνή διοργάνωση να αποτελέσει την αρχή σε μια πλούσια διαδρομή. «Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένη για την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα μου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε η Στέλλα Χριστοδούλου, η οποία επιλέχθηκε Εθνική Ομάδα OpenWater, χάρη στην 1η θέση, που κατέκτησε σε αγώνα πρόκρισης σε ανοιχτή θάλασσα στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, στις 3 Ιουνίου, με χρόνο 1 ώρα και 8 δεύτερα.

Η Στέλλα Χριστοδούλου γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2003 στα Γιάννενα.

Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε να κολυμπά στη μικρή πισίνα και, περνώντας από όλα τα τμήματα εκμάθησης του Ποσειδώνα Ιωαννίνων, κατέληξε στην πρωταγωνιστική ομάδα του συλλόγου, με την οποία σημείωσε τις πρώτες αγωνιστικές της επιτυχίες.

Τον Δεκέμβριο του 2014, στο ChristmasSwimmingCup στην Πάτρα, έδωσε τα πρώτα δείγματα της προτίμησης της στις μεγάλες αποστάσεις, κερδίζοντας τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας των αγώνων 12 ετών για την επίδοση της στα 800μ. ελεύθερο.

Το 2016,ωςκορασίδα β’ κέρδισε τα πρώτα της μετάλλια στους Πανελλήνιους αγώνες κλασικής κολύμβησης κατηγοριών στον Βόλο(ασημένιο στα 800μ.ελεύθερο και χάλκινο στα 400μ.ελεύθερο),καθώς και το 2017 ένα χάλκινο στα 800μ. ελεύθερο ως κορασίδα α’. Αντίστοιχα, τα έτη 2016-2017-2018 κέρδισε αρκετά μετάλλια στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών Βορείου Ελλάδας (200-400-800-1500μ.ελεύθερο).

Την άνοιξη του 2018 και μετά από προτροπή των ομοσπονδιακών προπονητών Βορείου Ελλάδας, οι οποίοι παρακολουθούσαν την αθλήτρια στα camp επίλεκτων αθλητών της ομοσπονδίας, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, όπου, ύστερα από μια πολύ καλή επίδοση στα 5000μ. σε πισίνα, εντάχθηκε στην προεθνική ομάδα κορασίδων μεγάλων αποστάσεων.

Η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων συγχαίρει τη Στέλλα Χριστοδούλου για την επιλογή της στην Εθνική Ομάδα και της εύχεται καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανοιχτής Θάλασσας στη Βαλέτα, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι θα ακολουθήσουν πολλές επιτυχίες και στο μέλλον. Επίσης, εκφράζει τα συγχαρητήριά της και στον προπονητή της Γιώργο Δούλη, ο οποίος έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της, που τιμά τον σύλλογο και τον γιαννιώτικο αθλητισμό.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου