Κι άλλη νεκρή χελώνα στο Κανάλι | Epirus World

Κι άλλη νεκρή χελώνα στο Κανάλι

Μια ακόμη νεκρή χελώνα Καρέτα -Καρέτα ( η τέταρτη μέσα σε λίγες μέρες) εντοπίστηκε στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή του Καναλίου.

Η χελώνα βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και έτσι δεν κατέστη δυνατός ο καθορισμός του φύλου της.Το περιστατικό κατέγραψε το Λιμεναρχείο αποστέλλοντας το δελτίο εκθαλάσσωσης στον Σύλλογο Αρχέλων και στις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ έφθασαν το 2017, 72 τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα από τα οποία , απελευθερώθηκαν μετά από τη θεραπεία τους 44, πέθαναν 30, ενώ τα υπόλοιπα 20 περιθάλπονται ακόμη με την πολύτιμη βοήθεια πολυάριθμων εθελοντών.

Σημαντικότατη απειλή για τη ζωή των θαλάσσιων χελωνών είναι τα πλαστικά που καταλήγουν στη θάλασσα, καθώς οι χελώνες μπερδεύουν τις σακούλες με τη βασική τους τροφή που βρίσκουν στη φύση, όπως πχ τις μέδουσες και κατά λάθος τις καταπίνουν.

Το ξένο υλικό φράζει το πεπτικό τους σύστημα και τελικά τις οδηγεί στο θάνατο. Οι υπεύθυνοι του ΑΡΧΕΛΩΝ έχουν, κατά καιρούς, βρει μεγάλα κομμάτια και υπολείμματα από πλαστικές σακούλες μέσα στο στομάχι των ζώων που είχαν τραυματισθεί θανάσιμα από ταχύπλοα και είχε σπάσει το καβούκι τους.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου