Έφοδος Ρουβίκωνα για τα πετρέλαια στην Ήπειρο | Epirus World

Έφοδος Ρουβίκωνα για τα πετρέλαια στην Ήπειρο

Στο γραφείο του καθηγητή του ΕΜΠ, Δημήτρη Καλιαμπάκου, εισέβαλαν Μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού η «παρέμβαση αφορά τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο».

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προωθούν μία ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Επίσημη ανακοίνωση είναι ότι οι ελληνικές θάλασσες θα μετατραπούν σε πετρελαϊκό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου. Και σε περίπτωση ατυχήματος; Οι οικολογικές οργανώσεις επισημαίνουν την εμπειρία του ότι οι αποζημιώσεις που εκδικάζονται πολλές φορές μετά από μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες είναι χαμηλότερες από τη ζημιά που έχει υποστεί το περιβάλλον, η οικονομία και οι τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε ο φυσικός πλούτος δε μετράται σε χρήμα. Συμπεράσματα για το τι γίνεται σε περιοχές εξόρυξης πετρελαίων μπορούμε να βγάλουμε από την εμπειρία και την ιστορία πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και για επιπτώσεις πολιτισμικές κοινωνικές γεωπολιτικές θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τόμους συζητήσεων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση και συνεχίζει:

«Δεν περιγράφουμε τίποτα άλλο για το έγκλημα που ήδη ξεκίνησε στην Ήπειρο με εφιαλτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αειφόρο πρωτογενή οικονομία. Ένα έγκλημα που θα επεκταθεί σε όλη τη δυτική και νότια Ελλάδα και τα απομεινάρια του θα κληροδοτηθούν στις επόμενες γενιές. Από τις Σκουριές μέχρι το Σαρωνικό και το Ελληνικό η καπιταλιστική ανάπτυξη καταστρέφει και ρημάζει.

»Σε αυτό το έγκλημα δεν θα σωπάσουμε και δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ εγκατάλειψη των σχεδίων για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε χερσαία και θαλάσσια κοιτάσματα. Αλληλεγγύη στον αδάμαστο αγώνα των κατοίκων της Ηπείρου».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου