Τα επόμενα βήματα για την πώληση της Εγνατίας Οδού.. | Epirus World

Τα επόμενα βήματα για την πώληση της Εγνατίας Οδού..

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες και το ΤΑΙΠΕΔ, στο αναθεωρημένο πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα, προσδιορίζει τα επόμενα βήματα όπως και την πολιτική με τα διόδια. Η Εγνατία, ο μεγαλύτερος δημόσιος αυτοκινητόδρομος της χώρας, θα παραχωρηθεί για τα επόμενα 35 χρόνια, μαζί με τους τρεις κάθετους άξονες. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε στις 16 Μαΐου και είναι σε εξέλιξη.

Στην διάρκεια αυτής, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα κατατεθούν δεσμευτικές προτάσεις ώστε να γίνει η επιλογή του αναδόχου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα, εντός του 2019 θα είναι σε λειτουργία το σύστημα αναλογικής χρέωσης διοδίων το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες δορυφορικής παρακολούθησης οχημάτων και οπτικής αναγνώρισης πινακίδων.

Ως προς το σύστημα αναλογικής χρέωσης οι ειδικότεροι όροι και οι λεπτομέρειες της παράλληλης και πλήρως διαλειτουργικής ανάπτυξης και εφαρμογής, θα προσδιοριστούν με την σύμβαση παραχώρησης.

Ο ιδιώτης δηλαδή θα έχει λόγο επί των διοδίων, τα οποία από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εκτοξεύονται στα ύψη.

Μάλιστα το δορυφορικό σύστημα και η αναλογική χρέωση δεν θα μειώσει το κόστος, καθώς η αύξηση με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, έχει επέλθει επί του χιλιομέτρου…

Οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και ιδιώτες θα εκδικαστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον ερχόμενο Οκτώβριο.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου