Γιάννινα, όπως Γλασκώβη… | Epirus World

Γιάννινα, όπως Γλασκώβη…

Η Γλασκώβη αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας. Την διασχίζει ο ποταμός Κλάιντ και έχει πληθυσμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011, 599 χιλιάδες κατοίκους.

Έχει μεγάλες λεωφόρους ενώ τα κτίρια της είναι σκοτεινού χρώματος.

Ο καιρός της επηρεάζεται από το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού, χιονίζει σπάνια τον χειμώνα αλλά οι βροχοπτώσεις είναι συχνές.

Έχει κι άλλα ενδιαφέροντα, όπως ένα πολύ σπουδαίο Πανεπιστήμιο ενώ την δεκαετία του 90 αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τότε αυξήθηκε σημαντικά και ο τουρισμός της…

Και τώρα θα αναρωτιέστε γιατί τα λέμε όλα αυτά…

Την απάντηση δίνει ο Δήμαρχος των Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας… Παραθέτουμε από την δήλωσή του..

«Η συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα connecting nature έρχεται ως αποτέλεσμα της φιλοσοφίας που έχουμε ως Δημοτική Αρχή για την προώθηση «πράσινων» λύσεων σε ότι αφορά τον αστικό σχεδιασμό.

Δράσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα που όμως σκοπεύουν να ενισχύσουν και την οικονομία της περιοχής με νέα μοντέλα επιχειρηματικότητας που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Εμείς έχουμε ως οδηγό την πόλη της Γλασκώβης ενώ παρακολουθούμε στενά και το Πόζναν με το οποίο αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις κι ευελπιστούμε η γνώση που υπάρχει ήδη σε αυτές τις πόλεις να μας βοηθήσει να πετύχουμε κι εμείς τους στόχους μας…»

Σε όλα μπορούμε να γίνουμε Γλασκώβη… Με το ποτάμι θα δυσκολευτούμε λίγο και με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα που χάσαμε… Το σκούρο χρώμα όμως θα το πετύχουμε με την καινούρια πλατεία!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου