Δημιουργείται Περιβαλλοντική Ομάδα Εθελοντών Δήμου Ζηρού | Epirus World

Δημιουργείται Περιβαλλοντική Ομάδα Εθελοντών Δήμου Ζηρού

Ο Δήμος Ζηρού με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Περιβαλλοντικής Ομάδας Εθελοντών, όπου μπορεί να συμμετέχει ο κάθε δημότης και κάτοικος της περιοχής. Η συγκεκριμένη ομάδα θα πραγματοποιεί δράσεις αισθητικής αναβάθμισης και καθαρισμού εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου καθώς και εκδηλώσεις και προγράμματα ενημέρωσης και δραστηριοποίησης των πολιτών για περιβαλλοντικά ζητήματα. Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Περιβαλλοντική Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ζηρού να το δηλώσουν στο τηλ. 2683 3606000 ή ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: info@dimoszirou.gr.

Άριστα με τόνο για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού

Στο μεταξύ άριστα με τόνο πήραν οι μαθήτριες και οι μαθητές από τις Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού οι οποίοι με την παρότρυνση του διευθυντή του Σχολείου κ. Παναγιώτη Κούση, των δασκάλων του Σχολείου, του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου πρ. Δήμου Θεσπρωτικού και του Δήμου Ζηρού, πραγματοποίησαν σήμερα εθελοντική δράση καθαρισμού δρόμων και κοινόχρηστων χώρων στο Θεσπρωτικό. Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα παιδιά που πήραν μέρος σ’ αυτή είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το διευθυντή του Σχολείου τους κ. Κούση για το Περιβάλλον και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την αλόγιστη και καταχρηστική συμπεριφορά του ανθρώπου, να έρθουν σε επαφή με τις αξίες του εθελοντισμού και να εμπεδώσουν τη σημασία της προστασίας του Περιβάλλοντος και της φροντίδας των κοινόχρηστων χώρων.
Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου πρ. Δήμου Θεσπρωτικού κ. Νικολάου Νικόλαος από την πλευρά του ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη δράση και επεσήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων, σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνέλεξαν σκουπίδια και κυρίως πλαστικά από δρόμους περιμετρικά του Δημοτικού Σχολείου καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου “Κατερίνα Θάνου”.
Τη δράση παρακολούθησε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπρωτικού κ. Μήτσιος Δημήτριος, ενώ συμμετείχε και ο συνδημότης τραγουδιστής κ. Ιωαννίδης Γεώργιος.
Ο Δήμος Ζηρού ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε δράση που έχει θετικό αντίκρυσμα στο Περιβάλλον και την Κοινωνία, συγχαίρει θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού και ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή να βρει περισσότερους υποστηρικτές και μιμητές.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου