Οι κατολισθήσεις θα επιστρέψουν στην Κρυοπηγή | Epirus World

Οι κατολισθήσεις θα επιστρέψουν στην Κρυοπηγή

Παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας η έκθεση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης που εκπόνησε το ΙΓΜΕ Πρέβεζας στην Τ.Κ Κρυοπηγής στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η έκθεση που υπογράφουν ο γεωλόγος Παναγιώτης Πάσχος και ο Υδρογεωλόγος Ευάγγελος Νικολάου αποτυπώνει ακριβώς όλα τα δεδομένα που αφορούν το φαινόμενο της κατολίσθησης, στην Κρυοπηγή καταλήγοντας σε μια σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με το ΙΓΜΕ η κατολίσθηση είναι αρκετά μεγάλη και τα φαινόμενα θα επαναληφθούν στο μέλλον σε μικρότερη ή ακόμη και σε μεγαλύτερη έκταση όταν προκύψουν ανάλογες μετεωρολογικές συνθήκες.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν υπαίθριες ενδείξεις που να συνδέουν άμεσα τον οικισμό με την κατολίσθηση. Όμως για τον περιορισμό και την ανάσχεση μελλοντικών εκδηλώσεων αλλά κυρίως για την θωράκιση του οικισμού και την παρακολούθηση πιθανής επέκτασης των φαινομένων , προτείνεται να υλοποιηθεί ειδικό γεωτεχνικό και υδρογεωλογικό πρόγραμμα.

Για την ανακούφιση της κατολίσθησης από παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών τους , προτείνονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Στην κατολισθαίνουσα περιοχή να γίνουν αυλάκια απορροής για να επιτρέψουν την γρήγορη αποστράγγιση του χώρου.Οι εργασίες αυτές θα γίνουν μόνο κατά την θερινή περίοδο όταν οι συνθήκες θα επιτρέπουν την προσπέλαση στον χώρο.

Συγκέντρωση των νερών της πηγής Κρυόβρυση και απαγωγή τους προς τα βόρεια.

Τέλος σύμφωνα με το ΙΓΜΕ η σύνδεση του οικισμού με την παλιά εθνική οδό Πρέβεζας-Καναλλακίου δεν μπορεί πλέον να αποκατασταθεί μέσα από τον χώρο της κατολίσθησης. Ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής για τον λόγο αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί νέα χάραξη.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου