Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας | Epirus World

Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σε μια σεμνή τελετή στη Διεύθυνση Πρόνοιας, όπου και συστεγάζεται, έγινε η ακολουθία του Αγιασμού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 20:00. Την ακολουθία τέλεσε o αιδεσιμολογιότατος π. Ελευθέριος Κωνσταντής και παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Δημήτρης Πάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης κα Παναγιώτα Αλεξάνδρου, προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Δήμου, εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών και αρκετοί Δημότες.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού συνεχάρη τον πρώην Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Ελευθέριο Κώστα και τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, κ. Δημήτρη Πάκο, ευχήθηκε καλή δύναμη στους εργαζόμενους του Κέντρου κι επεσήμανε την αναγκαιότητα, τόσο της συγκεκριμένης Δομής όσο και του συνόλου των Προνοιακών Δομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στη συνέχεια ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Πάκος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τη στήριξη-καθοδήγησή του χάρη στην οποία υλοποιήθηκε ένα πλέγμα Προνοιακών Δομών με επίκεντρο την προσφορά στους πολίτες.
Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί μια νέα δομή του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμπληρωματική των Κοινωνικών Υπηρεσιών του. Απασχολεί μία ΠΕ Ψυχολόγο και μια ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό. Παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.  Στόχος της δομής είναι να αποτελέσει το πρώτο σημείο υποδοχής των ωφελουμένων για την καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεσή τους με τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και με υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
  • Υποδοχή και Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη
  • Συνεργασία και διασύνδεση με Υπηρεσίες και Δομές
  • Παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων
  • Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης
  • Συνεργασία στην Ανάπτυξη του Δικτύου Εθελοντισμού
  • Εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου

Η υλοποίηση της πράξης θα έχει συνολική διάρκεια 36 μήνες (02/10/2017-30/09/2020) με δυνατότητα παράτασης, ενώ η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στις 112.320,00 €.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου