Ξένοι φοιτητές γνώρισαν στην Κόνιτσα | Epirus World

Ξένοι φοιτητές γνώρισαν στην Κόνιτσα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζοντας τη δράση του στην κατεύθυνση της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες, πραγματοποίησε επίσκεψη των αλλοδαπών υποτρόφων που συμμετέχουν στο 24ο Πρόγραμμα Ι.Κ.Υ. 2017-2018 του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Δήμο Κόνιτσας.

Η επίσκεψη στο Δήμο Κόνιτσας είναι η δεύτερη από μια σειρά επισκέψεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Προγράμματος σε Δήμους της περιοχής των Ιωαννίνων. Στόχος της επίσκεψης ήταν η πληρέστερη επαφή των σπουδαστών με την τοπική κοινωνία και η περαιτέρω γνωριμία τους με μνημεία και χώρους ιστορικού - πολιτισμικού ενδιαφέροντος αλλά και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Κέντρου και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, την κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη, μέλος Ε.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την κ. Όλγα Τζαφέα, διδάσκουσα του Κέντρου.

Τους σπουδαστές υποδέχτηκαν στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της Ηπείρου ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπασπύρου και ο Αντιδήμαρχος, κ. Γεώργιος Καλλιντέρης. Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τους σπουδαστές του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού και καλωσόρισε θερμά την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου και του κ. Πρύτανη να εντάξουν στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους και την επίσκεψη στο Δήμο Κόνιτσας έτσι ώστε να προβληθούν τα πλούσια πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής αλλά και το φυσικό της κάλλος. Ο Πρύτανης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή φέρνει σε επικοινωνία τις τοπικές κοινωνίες του νομού μας με τις μακρινές πατρίδες των σπουδαστών του Κέντρου.

Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου από την κ. Γιάννα Μήτση, σειρά είχαν οι επισκέψεις στο μονότοξο πέτρινο γεφύρι, στην οικία Χάμκω, μητέρας του Αλή Πασά, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου ενώ η περιήγηση ολοκληρώθηκε με τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Στο τέλος ο Δήμος Κόνιτσας παρέθεσε γεύμα στους σπουδαστές στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας.

Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις στους αλλοδαπούς σπουδαστές, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες τους.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου