Το Σούλι βλέπει Εγνατία με 3,5 εκατ.

Ένα ακόμη μεγάλο οδικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά κατασκευής. Πρόκειται για την αποκατάσταση- βελτίωση της επαρχιακής οδού από τον κόμβο Εγνατίας προς την Αγία Κυριακή και το Σούλι, με συνολικό προυπολογισμό 3,5 ευρώ.

Ο διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα και οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 27 Ιουνίου. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δώδεκα μήνες.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και αποκατάσταση της υφιστάμενης Διαδημοτικής Οδού που συνδέει τον Ιερό Χώρο Σουλίου με την επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής – Πετουσίου και κατ’ επέκταση με τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας.

Ο εν λόγω δρόμος συνδέει και εξυπηρετεί μετακινήσεις που γίνονται κυρίως από τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τουρισμό και αναψυχή προς τον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Ειδικότερα, η υπό βελτίωση οδός έχει ως αφετηρία την  επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής – Πετουσίου σε απόσταση 5.2 περίπου χιλιομέτρων από τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, ενώ το πέρας της οδού εντοπίζεται στην Τ.Κ. Κουκουλιών του Δήμου Σουλίου.

Στην περιοχή υφίσταται σήμερα ένας και μοναδικός δρόμος, ο οποίος έχει αφετηρία τον οικισμό Γλυκής, για την πρόσβαση προς τον ιστορικό χώρο του Σουλίου.

Η κατασκευή ενός ‘’βόρειου’’ άξονα που θα παρέχει πιο γρήγορη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και κατ΄  επέκταση στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, όσο και την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, την Ηγουμενίτσα, θα δώσει την δυνατότητα αύξησης της επισκεψιμότητας στην ιστορική αυτή περιοχή.

Επιπλέον η κατασκευή του εν λόγω έργου θα διευκολύνει κατά πολύ την επικοινωνία των κατοίκων όλων των οικισμών του Σουλίου με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου