Ζήτησαν από το Σκουρλέτη την ανεξαρτησία της Πάργας … | Epirus World

Ζήτησαν από το Σκουρλέτη την ανεξαρτησία της Πάργας …

Παρόντες στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση με το όνομα «Κλεισθένης Ι», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης ,με ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ήταν ο πρώην Δήμαρχος Πάργας κ. Σπύρος Πηγής και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πάργας κ. Παπανικολάου.



Κατά την διάρκεια ερωτήσεων των πολιτών προς τον Υπουργό ο κ. Πηγής πήρε το λόγο και ζήτησε από τον Υπουργό να λάβει υπόψιν του το αίτημα για γεωγραφική ασυνέχεια της Πάργας με το Νομό Πρέβεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να τονίσω ότι συνέβη ένα ατόπημα στον Καλλικράτη. Ένα ατόπημα μοναδικό στην Ελλάδα, το οποίο είναι και πολιτικό αλλά και συνταγματικό. Η Πάργα περικλείεται από το Νομό Θεσπρωτίας. Η Πάργα είναι Ηπειρωτικό Νησί, παρόλα ταύτα κ. Υπουργέ δέχθηκε τη ένωση του Καλλικράτη. Θα ήθελα πάνω σε αυτό αν και οι επόμενες μεταρρυθμίσεις συνεχίσουν, να λάβετε υπόψιν σας την γεωφυσική της ασυνέχεια με τα σύνορα με το Ν. Πρέβεζας, έτσι ώστε να εφαρμοστεί το σύνταγμα κατά 100%. Θα ήθελα επίσης να μου επιτρέψετε να σας δώσω και το σχετικό φάκελο με όλες τις γνωμοδοτήσεις τις οποίες σαν τελευταίος δήμαρχος του Δήμου Πάργας, πριν το Καλλικράτη, προσπάθησα να ενημερώσω και να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία της, παρόλα ταύτα οι πόρτες ήταν κλειστές γιατί τότε ο Καλλικράτης ήταν εγκύκλιος, δεν είχε γίνει νόμος, έγινε αργότερα.»



Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Πάργας κ. Παπανικολάου, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε την επιθυμία αυτή τονίζοντας ότι συντρέχουν και άλλοι λόγοι οι οποίοι έχουν εκφραστεί στο παρελθόν.



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης απάντησε πως στον «Κλεισθένη Ι» δεν προβλέπεται νέος χωροταξικός σχεδιασμός, όχι γιατί είναι καλή η χωροταξία που προωθήθηκε μέσα από τον Καλλικράτη, αλλά γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν θα μπορούσε να στηριχθεί με τα κατάλληλα μέσα, τόσο από απόψεως προσωπικού, όσο και χρημάτων.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου