ΔΗΠΕΘΕ: Δρόμο παίρνει.. δρόμο αφήνει | Epirus World

ΔΗΠΕΘΕ: Δρόμο παίρνει.. δρόμο αφήνει

To ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ταξιδεύει και «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» για να συλλέξει τοπικές ιστορίες και να συν-δημιουργήσει νέες, μέσα από τη ματιά, το λόγο, τη μνήμη και τη φαντασία των παιδιών. Ένα ταξίδι χαράς, έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καλεί τα παιδιά που ζούνε στα χωριά της περιοχής των Ιωαννίνων και τους εκπαιδευτικούς τους να γίνουν συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο.

Ο τόπος και η ιστορία του ζωντανεύουν μέσα από ζωγραφιές, μουσικές, δρώμενα και κείμενα των παιδιών που εσωκλείουν εμπειρίες, μνήμες και βιωματικές γνώσεις ξεδιπλώνοντας την ποικιλομορφία του πολιτισμικού μας πλούτου. Ένας μουσικός, μια αφηγήτρια και ένας εικαστικός δημιουργούν ένα ζωντανό αρχείο ιστοριών.

Τα παιδιά συλλέγουν, συγκεντρώνουν και θυμούνται ξεχωριστές ανθρώπινες ιστορίες του τόπου τους που κινδυνεύουν να χαθούν ή να παραμείνουν στην αφάνεια. Ανακαλύπτουν τους χαμένους θησαυρούς του οικείου περιβάλλοντός τους απαντώντας στα πώς, τα που και τα γιατί.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κα. Ελένη Δημοπούλου και η συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ, Μαρία Μαχαίρα, καθοδηγούν τους τρεις καλλιτέχνες που «ταξιδεύουν» για να δημιουργήσουν με την παιδική φαντασία και έκφραση καλλιτεχνικούς καρπούς που εμπλουτίζουν το ταξίδι.

Παιδιά, συνεπιβάτες σε ένα πολύχρωμο ταξίδι τέχνης και παρέας εμπλουτίζουν την έκφρασή τους, αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα, καλλιεργούν το λόγο τους, δημιουργούν σαν ομάδα. Η δράση αρχίζει τη Δευτέρα 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου. Πληροφορίες στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, 2651361404 και 2651025670).
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου