Ρίο και Πλάκα έγιναν γραμματόσημα! | Epirus World

Ρίο και Πλάκα έγιναν γραμματόσημα!

Δύο δικές μας γέφυρες ταξιδεύουν πλέον στον κόσμο καθώς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έθεσαν σε κυκλοφορία την ειδική σειρά γραμματοσήμων EUROPA 2018 με θέμα «Γέφυρες».

Η ειδική σειρά εκδίδεται κάθε χρόνο στις 49 χώρες μέλη της PostEurop με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Το θέμα της φετινής έκδοσης για όλες τις χώρες – μέλη, είναι οι Γέφυρες, κατασκευαστικές δομές που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη βοηθώντας τους πληθυσμούς να παρακάμψουν φυσικά εμπόδια, να ταξιδεύουν πιο ελεύθερα μεταξύ των περιοχών και επίσης να μεταφέρουν γρηγορότερα τα απαραίτητα αγαθά.

Η ελληνική έκδοση EUROPA 2018 αποτελείται από ένα διπλό γραμματόσημο με τις γέφυρες Ρίου – Αντιρρίου και Πλάκας.

Στην αξία των 0,90€ απεικονίζεται η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», όραμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη από το 1889 το οποίο υλοποιήθηκε τελικά στις μέρες μας. Είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο και αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού (Α5) και της Ευρωπαϊκής Οδού 55 (Ε55).

Στο γραμματόσημο των 3,40€ παρουσιάζεται το Γεφύρι της Πλάκας, χτισμένο το 1866 στον ποταμό Άραχθο, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.



Τα συγκεκριμένα γραμματόσημα θα κυκλοφορούν μέχρι τις 23 Μαίου του 2019!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου