Φροντίζοντας την αρχαία Δωδώνη! | Epirus World

Φροντίζοντας την αρχαία Δωδώνη!

Η εθελοντική ομάδα των Μελιγγών, με την στήριξη της RAINBOW Waters, για 5η συνεχόμενη χρονιά, έδειξε με μια συμβολική δράση, έναν διαφορετικό δρόμο / σχέση με σημεία και χώρους ιδιαίτερης αξίας και σημασίας. Όχι μόνο για την περιοχή μας (Δωδώνη, Ήπειρο) αλλά και για όλη τη χώρα, όλη την ανθρωπότητα.

Μια ωραία παρέα, μια ωραία μέρα, συγκεντρώθηκε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης για να εκφράσει με βιωματικό τρόπο την αγάπη της για το σημαντικότερο μνημείο του τόπου τους, την Αρχαία Δωδώνη.

 «Φροντίζουμε τα Μνημεία μας» είναι το σύνθημα της δράσης, και η προσπάθεια αφορά την επιθυμία για μια ιδιαίτερη σχέση με την αρχαία Δωδώνη, το μαντείο, τις θεότητες οι οποίες λατρεύονταν στον χώρο γύρω από το μαντείο, και τα δρώμενα (θεατρικά, αθλητικά, κ.ά.) που οργανώνονταν στον χώρο γύρω από το αρχαίο θέατρο και το στάδιο!

Κόψιμο χόρτων και περιποίηση του χώρου γύρω από το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο και τη σκηνή του Θεάτρου, μαζί με ξενάγηση, εκπαιδευτικά παιχνίδια και θεατρικά δρώμενα για τα παιδιά της ομάδας.

Δύο ώρες, 70 έως 90 άτομα από τους Μελιγγούς Δωδώνης ενδυνάμωσαν ξανά τη σχέση τους με την αρχαία Δωδώνη και τον πολιτισμό.

H Αδελφότητα απευθύνει ευχαριστίες την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και προσωπικά τους κ. Κων/νο Σουέρεφ, κα Μαρία Τζώρτζη και κ. Γιάννη Τσιάλιο, για την συμπαράσταση και βοήθειά τους στη διάρκεια της δράσης, τον κ. Μιχάλη Βακάρο για τη φωτογράφιση στη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και την εταιρεία RAINBOW Waters για την στήριξη που παρείχαν στην ομάδα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου