Οι καινοτόμες δράσεις του ΤΕΙ Ηπείρου | Epirus World

Οι καινοτόμες δράσεις του ΤΕΙ Ηπείρου

To Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου συμμετείχε για άλλη μια χρονιά με επιτυχία στην Ετήσια Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας “Patras IQ 2018”, που διοργάνωσαν τα ΑΕΙ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το περίπτερο του Εργαστηρίου επισκέφθηκε ο κος Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οποίος ενημερώθηκε για τις δράσεις του Εργαστηρίου δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Αράχθου» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ήπειρος» 2014-2020, ένα έργο που κρίνεται ως ζωτικής σημασίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Ν. Σκουφά τον Ιανουάριο του 2015, καθώς μετά την υλοποίηση του θα αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο τόσο για την Τοπική όσο και για την Κεντρική Διοίκηση.

Στο περίπτερο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, ο Διευθυντής Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος και οι συνεργάτες του εργαστηρίου παρουσίασαν τις ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου σε θέματα Εύκαμπτης Πληροφορικής, Υπολογιστικής Νοημοσύνης, Γεωπληροφορικής, Πληροφορικής Περιβάλλοντος & Ευφυών Συστημάτων.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών συγκέντρωσαν τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιεί το Εργαστήριο, όπως το QNeST που αφορά στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αειφόρου τουρισμού των περιοχών Αδριατικής-Ιονίου, και της προσβασιμότητάς τους, το INTER-PASS που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διατροπικές συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ λιμανιών και αεροδρομίων στην ευρύτερη περιοχή Αδριατικής – Ιονίου προκειμένου να διευκολύνει τη διέλευση των ταξιδιωτών, το ECOPORTIL για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας σε λιμένες και τις παράκτιες περιοχές τους μέσα την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων που θα αφορούν στη Νομοθεσία, καθώς και το έργο BalkanMed INNOVA που έχει ως στόχο τη Δημιουργία Βαλκανο-Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας για την εκπαίδευση νέων και την ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη Μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και την τόνωση της επιχειρηματικής νοοτροπίας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου