Θετικά ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο στο νέο σχέδιο | Epirus World

Θετικά ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο στο νέο σχέδιο

Θετικά αντιμετωπίζουν τόσο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όσο και το ΤΕΙ Ηπείρου το νέο σχέδιο για την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και την δημιουργία ενός μεγάλου περιφερειακού πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα τάχθηκε υπέρ του σχεδίου με διευρυμένη πλειοψηφία ενώ συνάμα διαμορφώθηκαν σημαντικές προτάσεις για την βελτίωση σε σημεία όπου προκαλούνται τριβές.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύγκλητος προχωρά σε μία σειρά παρατηρήσεων, κυρίως όμως προτάσεων με ορισμένες από αυτές να αφορούν και στην Σχολή Καλών Τεχνών.

Σε γενικές γραμμές το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν καλό, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί το νέο εγχείρημα το οποίο τυγχάνει ευρείας αποδοχής.

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου, δημοσιοποίησε τις θέσεις και τις παρατηρήσεις της επί του σχεδίου νόμου, τονίζοντας ότι η αναμόρφωση του χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης στην Ήπειρο, αποτελεί ένα ώριμο αίτημα με πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Το ΤΕΙ καταθέτει σειρά προτάσεων, οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο που οριοθετεί η αντίληψη της ακαδημαικής πραγματικότητας και η εκτίμηση της δυναμικής και της προοπτικής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο.

Εν μέσω της διαβούλευσης αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην περιοχή. Ο κ. Γαβρόγλου την Παρασκευή θα βρίσκεται στα Γιάννινα και το Σάββατο στην Άρτα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου