Τα Αρχαία Γίτανα ζωντανεύουν! | Epirus World

Τα Αρχαία Γίτανα ζωντανεύουν!

Τον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων στον οποίο εκτελούνται εργασίες αναστήλωσης του θεάτρου, στο πλαίσιο του πιλοτικού Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», επισκέφθηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Κατά την επίσκεψή του, το κλιμάκιο  ενημερώθηκε για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, από τον Προϊστάμενο της Εφορείας κ. Ι. Χουλιάρα και την Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων κ. Μαρία Πλιάκου.

 Από τον Περιφερειάρχη  παρασχέθηκε η  διαβεβαίωση στους αρχαιολόγους, ότι η Περιφέρεια  θα  συμβάλλει και με επιπλέον πόρους για την εκτέλεση και πρόσθετων εργασιών που προκύπτουν στο αρχαίο θέατρο, ενώ τους συνεχάρη για τη μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα με την οποία εργάζονται, που αποτυπώνεται στο αναστηλωμένο τμήμα του αρχαίου θεάτρου.

 Εξετάστηκαν επίσης  ζητήματα που αφορούν:

  • την απομάκρυνση κορμών από τον ποταμό Καλαμά, προκειμένου να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος,
  • τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης και
  • της μετεγκατάστασης των σταβλικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν στην περιοχή.

epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου