Σταθάκης για πετρέλαια.. Φέρνουν επενδύσεις, αναβαθμίσουν τον ρόλο της χώρας | Epirus World

Σταθάκης για πετρέλαια.. Φέρνουν επενδύσεις, αναβαθμίσουν τον ρόλο της χώρας

Ως έμμεση απάντηση στις διαφωνίες και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι έρευνες υδρογονανθράκων μπορεί να θεωρηθεί η ομιλία που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη διεθνή διάσκεψη «Mediterranean Upstream & Midstream Summit», που διοργανώνεται στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. 

Ο Υπουργός μίλησε για σημαντική πρόοδο αλλά και για προοπτικές που διαφαίνονται στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μετά και τα πρόσφατα αποτελέσματα στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης.

Σχετικά με την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων, ο Υπουργός υπογράμμισε το ισχυρό ενδιαφέρον ενεργειακών ομίλων παγκόσμιου βεληνεκούς, που έχουν προσελκύσει οι διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές κρατών με εμπειρία στην αξιοποίηση υδρογονανθράκων, όπως η Κύπρος και η Νορβηγία.

«Κεντρική επιλογή είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, η προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών οικοσυστημάτων» υπογράμμισε ο Υπουργός. προσθέτοντας ότι «στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία είναι από τις πιο αυστηρές σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στον ενεργό, στρατηγικής σημασίας, ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει η Ελλάδα όχι μόνο στην έρευνα αλλά και στη διαδικασία παραγωγής. Κάτι που καταδεικνύει η βούληση της κυβέρνησης να διατηρήσει το Ελληνικό Δημόσιο κυρίαρχη θέση και ενισχυμένο ρόλο στο χαρτοφυλάκιο υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου