Ιωάννινα: Το εξωτερικό σώζει το αεροδρόμιο.. Τι δείχνουν τα στατιστικά της ΥΠΑ | Epirus World

Ιωάννινα: Το εξωτερικό σώζει το αεροδρόμιο.. Τι δείχνουν τα στατιστικά της ΥΠΑ

Η κίνηση και οι πτήσεις από το εξωτερικό φαίνεται ότι αποτελούν το μέλλον για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Τα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση στους αερολιμένες της χώρας, όπως ανακοινώθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αποτυπώνουν συνεχή μείωση της κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού, ουσιαστικά δηλαδή στα δρομολόγια από και προς την Αθήνα, καθώς είναι τα μοναδικά που εκτελούνται από τον τοπικό αερολιμένα.

Τον Ιανουάριο έγιναν συνολικά 82 πτήσεις (αφίξεις κι αναχωρήσεις). Στα Γιάννινα έφτασαν 2714 επιβάτες και αναχώρησαν από τον τοπικό αερολιμένα 2959.

Τον Φερβουάριο έγιναν 72 πτήσεις. Οι επιβάτες που έφτασαν ήταν 2631 και αυτοί που αναχώρησαν ανήλθαν στους 2782.

Τον μήνα αυτό καταγράφονται πλέον, για πρώτη φορά πτήσεις από το εξωτερικό καθώς ξεκίνησαν τα δρομολόγια από την Λάρνακα. Έτσι έγιναν οκτώ πτήσεις εξωτερικού, έφτασαν στα Γιάννινα 179 επιβάτες και αναχώρησαν για την Κύπρο 201.

Τον Μάρτιο οι πτήσεις εσωτερικού ανήλθαν στις 82. Οι αφίξεις επιβατών έφτασαν στις 3127 και οι αναχωρήσεις στις 3170.
Από το εξωτερικό έγιναν συνολικά 14 πτήσεις. Στα Γιάννινα ήρθαν 220 επιβάτες και αναχώρησαν από το αεροδρόμιο 280.

Συνολικά λοιπόν από την Κύπρο, σε ενάμισι μήνα, καταγράφονται 880 μετακινήσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην εσωτερική κίνηση, στις πτήσεις δηλαδή Γιάννινα- Αθήνα, που είναι οι μοναδικές που γίνονται, παρατηρείται μείωση η οποία ξεπερνά το 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017, χωρίς να υπάρχει καμία πτήση από το εξωτερικό από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είχαν διακινηθεί 18.882 επιβάτες.

Φέτος για το εσωτερικό οι μετακινήσεις ανέρχονται στις 17.383. Προσθέτοντας ακόμη κι αυτές από το εξωτερικό, υπολείπονται εκείνων της προηγούμενης χρονιάς.

Ακόμη και το 2017, παρά τους 6.492 επιβάτες που διακινήθηκαν με τις πτήσεις της DAT από και προς Κοπεγχάγη, που έγιναν για λογαριασμό της Apollo, η κίνηση ήταν στα ίδια επίπεδα με το 2016.

Η κίνηση λοιπόν από το εσωτερικό, με την μία και μοναδική γραμμή που υπάρχει σήμερα, φαίνεται ότι σταδιακά μειώνεται γεγονός που συνδέεται με την λειτουργία της Ιόνια Οδού.

Αντίθετα και δειλά- δειλά, η κίνηση από το εξωτερικό είτε με τακτικές γραμμές, είτε με τσάρτερ είναι αυτή που καταγράφει ανοδικές τάσεις και σίγουρα μπορεί να κρατήσει "ζωντανό" το αεροδρόμιο και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου