Που κατέληξαν οι κατασχεμένες ποσότητες των αρωματικών φυτών! | Epirus World

Που κατέληξαν οι κατασχεμένες ποσότητες των αρωματικών φυτών!

Τρεις μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών κατέσχεσε το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία στο Νομό Ιωαννίνων. Και στις τρεις Αλβανοί που είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, είχαν κατασκηνώσει στην Φούρκα και το Πληκάτι, ήταν αυτοί που επί μέρες "θέριζαν" στα βουνά της περιοχής το περίφημο "δρακάκι", γνωστό και ως λουλούδι του Δαρβίνου. Η αστυνομία κατέσχεσε συνολικά 260 κιλά αρωματικού φυτού...

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια του Γράμμου, το οποίο αφού συλλέγεται από τους Αλβανούς, καταλήγει στις αγορές του εξωτερικού.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις των δασαρχείων τα τελευταία χρόνια επιτρέπεται η συγκομιδή του συγκεγκριμένου φυτού έως την ποσότητα των δέκα κιλών. Και φυσικά με την τήρηση όλης της νόμιμης διαδικασίας.

Τι απέγιναν οι ποσότητες που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία;

Παραδόθηκαν στο Δασαρχείο, το οποίο με την σειρά του προχώρησε σε δημόσιους πλειστηριασμούς ώστε να γίνει η εκποίηση των συγκεκριμένων ποσοτήτων.

Η τιμή ορίστηκε σύμφωνα με τον θεωρημένο πίνακα του αρμόδιου υπουργείου και το ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μεγάλο.

Όμως μόνο στην μία από τις τρεις περιπτώσεις τα αρωματικά φυτά κατέληξαν σε έναν από τους ενδιαφερόμενους.

Στις άλλες δύο οι ποσότητες είχαν αλλοιωθεί από την παραμονή τους σε πλαστικές σακούλες. Η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του φυτού.

Στη μία και μοναδική περίπτωση λοιπόν τα 79 κιλά από το μοναδικό "δρακάκι" κατοχυρώθηκαν στον πλειοδότη έναντι του ποσού των 55 ευρώ!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου