Αντιδράσεις στη Θεσπρωτία για το ΤΕΙ | Epirus World

Αντιδράσεις στη Θεσπρωτία για το ΤΕΙ

Ως χαριστική βολή για το τμήμα του ΤΕΙ, ερμηνεύουν πολλοί στην Θεσπρωτία, το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κι αυτό γιατί στο νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση προβλέπεται η ίδρυση τμήματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας, όμως δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Έτσι εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν ελιγμό προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα προαναγγέλθηκε ο θάνατος του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Με παράπλευρες απώλειες τους διδάσκοντες και τους φοιτητές.

Οι πρώτοι θα μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ του τμήματος στο οποίο θα μεταφερθούν υποχρεωτικά από την επόμενη χρονιά και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο οποίο θα εξακολουθούν να διδάσκουν.

Οι φοιτητές θα βιώνουν τα επακόλουθα ενός σταδιακού μαρασμού πριν το λουκέτο.

Η δημιουργία του νέου Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον, αν και όταν το αποφασίσει η Σύγκλητος, με προϋποθέσεις που παραμένουν άγνωστες.

Έτσι ο Υπουργός δε δεσμεύεται σε τίποτα και αρκείται να μοιράζει ψεύτικες ελπίδες.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: τη δημιουργία του νέου τμήματος μπορεί να εγγυηθεί μόνο η εξέλιξη του σημερινού.

Υπάρχει και έτοιμη πρόταση για το πρόγραμμα σπουδών, και εξασφαλισμένο το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού προσωπικού.

Γι’ αυτό και το νέο Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας πρέπει να ιδρυθεί την 1-10-2018.

Ο Υπουργός, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου και ο τοπικός βουλευτής της συμπολίτευσης πρέπει να λογοδοτήσουν για την εξέλιξη αυτή, πρώτα στους φοιτητές και τους διδάσκοντες, κι έπειτα στην κοινωνία της Ηγουμενίτσας.».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου